İSTEK Belde Okulları

İSTEK Belde Okulları Yabancı Diller Bölümü büyük ve güçlü bir ekiptir. Sürekli gelişen dinamik yapısıyla yabancı dil eğitimini en etkili şekilde gerçekleştirmek adına çağın gereklerine uygun eğitim sistem ve araçlarını incelemekte, konuyla ilgili eğitimlere katılmakta ve materyaller üretmektedir.

Amacımız; öğrencilerimizin İngilizceyi okuma, konuşma, dinleme ve yazma becerilerinde en mükemmel şekilde geliştirecekleri modern öğretim metodlarına ve bireysel farklılıkları dikkate alan farklılaştırılmış eğitim modellerine dayanan, anlamlı, etkili, öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenmekte oldukları yabancı dili sevdirecek bir sınıf ortamı yaratmaktır. Bu global anlayış çerçevesinde en etkili dil öğretim sisteminin aktif öğrenci katılımını destekleyen Türk ve yabancı öğretmen işbirliğine dayandığına inanmakta ve akademik çalışmalarımızı bu yönde planlamaktayız.

İkinci Yabancı Diller
Okulumuzda ikinci yabancı dil olarak Almanca ve İspanyolca dersleri yer almaktadır. 2. sınıfta başlayan bu yabancı diller, ortak bir program yürüterek öğrencilere kendilerini iki farklı dilde daha ifade etme becerileri kazandırırken farklı kültürleri öğrenmeleri ve farklılıklara saygı duyarak dünya vatandaşı olma yolunda ilerlemelerini hedeflemektedir.

Uluslararası Sınavlara Katılım
Yoğun İngilizce eğitimi alan Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz sınav ücretinin bir kısmı okulları tarafından karşılanmak suretiyle İngiltere -Londra merkezli Trinity College tarafından düzenlenen uluslararası geçerliliğe sahip, sertifikalı seviye belirleme sınavı olan Trinity College London ESOL (English for Speakers of Other Languages) sınavlarına katılmaktadırlar.

9.sınıftan itibaren Türkiye’de ve dünyada İngilizce yeterlilik ölçmede kullanılan TOEFL ve IELTS sınavlarına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Mezun olan öğrencilerimizin üniversite hazırlık atlama sınavlarında başarılı olmaları da eğitim programımız ile ulaşmayı hedeflediğimiz en kapsamlı amacımızdır.

Projelerimiz: MUN (Modal United Nations), e- Twinning, Cambridge Hikaye Yarışması, Uluslararası mektup arkadaşlığı, ESOL Sınavları, Fit in Deutsch, Goethe Enstitüsü gezisi.

Etkinliklerimiz: Sınıflar Arası Münazaralar, Quiz şovlar, Konuşma yarışması, Yabancı Diller Haftası kutlaması, Sene sonu gösterileri ve yurtdışı yaz okulları.