İSTEK OKULLARI GENEL GÜVENLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ

İSTEK Eğitim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürlük bünyesinde, konusunda uzman yöneticiler ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair kanun ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde görev yapan yetkin özel güvenlik personelleri bulunan Genel Güvenlik Koordinatörlüğü;

•  Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın bütün faaliyet alanlarındaki başarı hedeflerine yüksek katkı sağlayacak, huzurlu, sessiz, güvenli, düzenli bir eğitim öğretim ve çalışma ortamı oluşturmak amacıyla tüm okullarımızda faaliyet gösterir.
  •   İSTEK Okulları kalitesine yakışır, beklentilerin karşılandığı sürdürülebilir, nitelikli, kurumsal, dinamik, özgürlükçü, yeni nesil entegre, dijital güvenlik çözümleri içeren güçlü güvenlik protokollerini belirler, Genel Müdürlük onayı ile uygular.
  • Genel Müdürlük Binasında kurulu bulunan Güvenlik Yönetim Merkezinde (GYM)

Tüm okullarımız 7/24 uzaktan izlenerek öncelikle öğrencilerimizin kampüslere güvenli giriş ve çıkışları takip edilir. Buna ek olarak Güvenlik Personelinin görev süreci denetlenir.

* Gelişmiş kamera sistemleri,

* Ziyaretçi kayıt takip yazılımları,

* Araç HGS geçiş uygulamaları,

* Plaka tanıma sistemleri,

* Video devriye uygulamaları,

*Acil Durum Bildirim ve aplikasyonları kullanılarak en üst düzeyde güvenlik sağlanması hedeflenir.

• Güvenlik Yönetim Merkezinde ilgili uygulamalar kullanılarak 7/24 kampüslerimizin içi ve yakın çevresindeki hareketlilik takip edilmektedir.
  • Günlük raporlamalar yapılarak özellikle çevresel, değişken tüm güvenlik riskleri belirlenmekte, öngörülü planlamalar ile yakın gelecekte oluşabilecek sorunlar tespit edilmektedir.
  •  Mobil ekipler ve güvenlik noktaları ile entegre güvenlik çemberleri oluşturulmakta, Güvenlik güçleri ile koordineli şekilde olası tüm risk ve tehditleri ortadan kaldıracak tedbirler uygulanmaktadır.
  • Okullarımıza, velilerimiz dahi, randevu sistemi ile günlük belirli sayıda kabul edilmekte olup ilgisiz kişilerin kampüslerimize girişlerine kesinlikle izin verilmemektedir. Sağlıklı, huzurlu, sessiz bir eğitim öğretim ortamının oluşturulması için gereken tüm tedbirler uygulanmaktadır.
  • Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız kurum kimlikleri ile turnikeleri kullanarak okula ve binalara giriş çıkış yaparlar.
  • Özel güvenlik görevlisi kimlik kontrolü talep ettiğinde kimlik göstermek zorunludur.
  • Giriş kartı kaybedildiğinde ilgisiz şahısların kampüse girişlerini engellemek amacıyla süratle Güvenlik Koordinatörlüğü’ne bilgi verilmesi gerekmektedir.
  • Öğrencilerimiz kendi aralarında giriş kartlarını değiştiremez, kendi giriş kartını öğrenci olmayan başka birine veremez ve başkasına ait giriş kartı kullanmaları istenmez. Tespit edildiğinde haklarında idari işlem başlatılır.

KİŞİSEL GÜVENLİK:

Okullarımızda kişisel güvenliğiniz için yapabilecekleriniz.

• Acil durum GİM (Güvenlik İletişim Merkezi) numarası 0216 326 34 15 / 1191 öğreniniz ve telefonunuza kaydediniz.
  • Her türlü konuda size rahatsızlık veren durum, kişi ve duyum ile ilgili bildirimde bulunmanız çok önemlidir.
  • Özellikle şüpheli kimseleri en yakın güvenlik birimine veya GİM numarasını arayarak, bildiriniz.
  • Odanızdan, sınıftan veya kantinde oturduğunuz masadan ayrılırken kısa süre içinde de olsa çanta ve değerli eşyalarınızı yanınıza alınız.
  • Güvenli, huzurlu Kampüsler ile geleceğin mimarlarını yetiştirirken Güvenlik uygulanmalarına verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz.

Genel Güvenlik Koordinatörlüğü

Sunay BALIKLIKAYA