VELİLERİN UYMASI GEREKLİ KURALLAR

• Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayetlerinden herhangi biri olan öğrenciler hakkında okula bilgi verilmelidir. Hasta öğrenciler okula gönderilmemeli, şikayetler uzuyorsa bir sağlık merkezine başvurulmalıdır.
  • Aile içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi COVID-19 belirtileri olan ya da COVID-19 tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmeli ve öğrencilerin okula gönderilmemelidir.
  • Öğrencilerin okula bırakılması ve okuldan alınması sırasında personel ve veliler sosyal mesafe kurallarına uymalı ve maske takmalıdır.
  • Mümkünse öğrenciyi her gün aynı velinin bırakması ve alması sağlanmalıdır. Mümkünse büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar öğrencileri bırakıp almamalıdır.
  • Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılmalıdır.
  • COVİD-19 hastalık veya yakın temaslı olma nedeni ile evde izolasyon döneminde olan öğrenci velisi, okul yönetimi tarafından gönderilen linke girerek günlük ateş ve şikayet durumunu okulla paylaşmalıdır.
  • Öğrencinin sağlık durumunda yeni bir gelişme (hastaneye başvurma, test yaptırma vb.) olduğunda okul hemşiresine haber verilmelidir.
  • Tüm ziyaretçiler kampüs girişindeki güvenlik noktalarında bulunan görevlilere HES kodunu bildirmelidir.