Yemek Hizmeti

İSTEK Okulları İstanbul, Antalya ve İzmir Kampüslerinde yemek hizmeti, Bee Gurme Yemek Hizmetleri AŞ tarafından verilmektedir. Oluşturulmuş proje mutfaklarında, yerinde üretim yapılmaktadır. (İSTEK Semiha Şakir Okulları hariç.)

Sağlıklı ve lezzetli öğünler sunmayı ilke edindiğimiz yemek hizmetimizde kullanılan malzemelerin %80’e yakını yerel üreticilerden ve köy kooperatiflerinden sağlanmakta, diğer hammadde ve yarı mamuller Türkiye’nin seçkin gıda markalarından tedarik edilmektedir.

Hizmet Şekli

İstanbul’da bulunan kampüslerimiz hariç olmak üzere; Antalya ve İzmir Kampüslerimizde yemek hizmeti tüm kademeler için zorunludur. Yemek hizmeti, yemeğin zorunlu olduğu gruplarda sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi beslenmesi şeklinde gerçekleştirilir.

Yemek, yemek hizmeti alımının ortaokul ve lise kademeleri için zorunlu olmadığı İstanbul Kampüslerimizde, bu gruplar için yalnızca öğle yemeği şeklindedir. Öğle yemeği çorba, ana yemek, yardımcı yemek, 4. çeşit ve salatadan oluşmaktadır. Yardımcı yemek pilav, makarna, sebze sote, börek vb., “4. çeşit”; yoğurt, ayran, tatlı, komposto vb. şeklinde servis edilir.

Anaokulu grubu öğrenciler için günlük 1200 cal ihtiyacın 800-1000 cal arasında, ilkokul grubu öğrenciler için günlük 1700 cal ihtiyacın 800- 1000 cal arasında, ortaokul ve lise grubu öğrenciler için günlük 2000 cal ihtiyacın 800-1200 arasında karşılanmasına göre planlanmıştır.

Gıda alerjisi bulunan öğrenciler için, söz konusu durumun uzman bir hekim tarafından belgelendirilmesi hâlinde, belirlenecek olan ek fiyatlandırma ile ana alerjen grupları için ilgili alerjenin/alerjenlerin bulunmadığı bir menü, hazırlanır.

Anaokulu ve ilkokul öğrencileri kantini kullanmamaktadırlar. Yemeğin zorunlu olduğu ortaokul ve lise öğrencileri için, Bee Gurme’nin hizmet verdiği Antalya Konyaaltı ve Antalya Lara Kampüslerinde kantin hizmet içeriği, MEB yönetmeliği gereği öğrencinin yalnızca ara öğün ihtiyacını karşılamaya yönelik (meyve, mini sandviç, meyve suyu, süt, sütlü tatlı vb. içerikte olacak şekilde) 200 kaloriyi geçmeyecek ürünler arasından seçilerek menü şeklinde oluşturulur.

Öğrencilerin kampüslerde maksimum 8 saat bulundukları göz önüne alınarak hizmet şekli ve menü içeriği oluşturulmaktadır.

SAĞLIK PROBLEMLERİ NEDENİYLE YEMEK MUAFİYETİ

Yemeğin zorunlu olduğu kademelerde sadece geçerli bir sağlık gerekçesi olan öğrenciler hizmetten muaf tutulur. Bu uygulamadan ancak Devlet Hastaneleri’nden alınan, toplu yemek hizmetinden yararlanamayacağını belirten heyet raporlu öğrenciler muaf tutulacaktır. Alınan bu heyet raporu ile öğrenci aksi yönde bildirim olmadığı sürece yemek hizmetinden takip eden senelerde de muaf tutulacaktır. İlgili raporlar 11 Eylül 2023 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim edilmek zorundadır. Üst yazı ile değerlendirme komisyonuna sevk edilen raporlar hakkında inceleme yapılarak kampüslere geri dönüş sağlanır. Raporu gerekli kriterlerde olmayan ya da tarih aralığında gerekli müracaat yapılmayan öğrenciler için muafiyet uygulanmaz.

İPTAL VE İADE İŞLEMLERİ

· Okuldan kayıt silinmesi durumu dışındaki tüm iade işlemlerinde %10 ücret kesintisi uygulanır.

· Yemeğin zorunlu olmadığı gruba dâhil öğrenciler için iade talepleri ile ilgili olarak 04/02/2024 tarihine kadar iadeye ilişkin dilekçenin okula teslim edilmesi gerekmektedir.

· Yemek Hizmeti İptali, Yemek Hizmeti İptal Talep Formu doldurularak, her aybaşında gerçekleştirilen İSTEK Okulları Genel Müdürlük değerlendirmesi ve onayı ile mümkün olacaktır. Hesaplama, (Kayıt silinmesi dışında %10 kesinti ile) talepte bulunulan ayın sonu itibariyle yapılır. Her aya ait iade listesinde bulunan ücret iadeleri, takip eden ayın ilk haftasında ödeme yapan kişinin IBAN numarasına yapılır. 04/02/2024 itibarı ile kayıt silinmesi haricinde iade işlemi alınmayacaktır.

·  Yemek ücreti MEB’in belirlemiş olduğu öğretim yılının tamamını kapsamaktadır. Bu dönemdeki gün sayısında oluşacak artış ya da azalışlar ücretlendirmede değişikliğe neden olmaz.

·  04/02/2024 tarihi itibarı ile okul kaydının silinmesi haricinde iade işlemi alınmayacaktır. Raporlu öğrencilerin prosedürde belirtildiği şekilde 11 Eylül 2023 tarihine kadar raporlarını sisteme işletmeleri gerekmektedir.

·  Faturalar MEB takvimine paralel olarak öğrenci adına düzenlenir ve  e-fatura formatında okul kayıt sistemindeki e-posta adresine gönderilir.

E-faturanın ve online ödeme linkinin tarafınıza ulaşabilmesi için Okul Kayıt Sistemindeki e-posta adresinizin güncel olması önem teşkil etmektedir.

Zorunlu olmayan gruplarda yemekhanelere giriş sadece öğrenci okul kartları ile yapılmaktadır. Kartı yanında bulunmayan öğrenciler okul lobilerinde bulunan okul kayıt departmanından günlük misafir kartı alarak giriş yapabilir

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı yemek ücretleri, Kayıt İşlemleri ve Ödeme Sistemi

İstanbul kampüsleri için tıklayınız.
Antalya kampüsleri için için tıklayınız.
İzmir kampüsü için tıklayınız.