1985 yılında Sayın Bedrettin Dalan tarafından kurulan İSTEK Vakfı, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş ve girişimci nesiller yetiştirmektedir. Bugün Anaokulundan Üniversiteye uzanan bir eğitim zincirine sahip kurumumuz 11 Anaokulu, 11 İlkokul, 11 Ortaokul, 10 Lise, 7 Fen Lisesi ve Yeditepe Üniversitesi ile ülkemizin geleceğinde söz sahibidir.

İSTEK Vakfı Okullarının ilki Kadıköy-Çiftehavuzlarda kurulan İSTEK Semiha Şakir Lisesidir. İSTEK Semiha Şakir Okulları bugün, İSTEK Barış Anaokulu, İSTEK Barış İlkokulu, İSTEK Barış Ortaokulu ve İSTEK Semiha Şakir Anadolu Lisesini bünyesinde barındıran bir kampüs okuludur. 450 kişilik konferans salonu, kütüphanesi, kapalı spor kompleksi, havuzu, müzik ve resim atölyeleri, 4 adet fen bilimleri, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet büyük yemek salonu, açık spor alanları, futbol sahası, oyun alanları ve teknolojik donanımlı derslikleri ile öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerine olanak sağlayacak her türlü fiziksel imkana sahiptir.

VİZYONUMUZ
Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın;

• Yaratıcı,
  • Dünyaya uyumlu,
  • Sorunlara çözüm getiren,
  • Girişken,
  • Yurtsever,
  • Yüksek donanımlı,
  • Üretken,
  • Ahlaklı,
  • Dinamik,
  • Öğrenmeyi seven,

Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak.

MİSYONUMUZ

İSTEK Okulları olarak misyonumuz; Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, bireysel farklılıkları önemseyen bir ortamda, Dünya'da ve Türkiye'de tercih edilen, ülke ve dünya geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, üretken, yaratıcı, sorumluluk sahibi, bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; en gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, teknoloji destekli, yabancı dil ağırlıklı ve dünya merkezli eğitim ile dünya vatandaşı olarak yetiştirmektir.

ULUSLAR ARASI BAKALORYA

MİSYON BİLDİRGESİ

Uluslar arası Bakalorya, kültürler arası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve   daha huzurlu bir dünya yaratmaya yardımcı olan, sorgulayan, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amaçla, organizasyon, zorlu uluslar arası eğitim ve titiz ölçme-değerlendirme programları geliştirmek için okullarla, hükümetlerle ve   uluslar arası kuruluşlarla çalışır. Bu programlar dünyadaki tüm öğrencileri, farklılıkları ile başkalarının da haklı olabileceğini anlayan  etkin, sevecen ve  yaşam boyu öğrenen kişiler olmaya teşvik eder.

İLKELERİMİZ

Atatürkçü düşüncenin, Türk toplumu için tek alternatif ve tükenmeyecek umut kaynağı olduğuna inanan İSTEK Okulları, ilkelerini de büyük düşüncelerden alır. Okullarımız, ulusal kültürümüzü Atatürkçü düşüncenin ışığında sunarak, öğrencilerini aşağıdaki ilkeler doğrultusunda eğitir:

• Yurt ve dünya sorunlarına duyarlı olmak.
  • İnsan ve vatandaşlık haklarına saygılı olmak.
  • Barıştan yana olmak.
  • Çevreyi koruma konusunda duyarlı olmak.
  • Gerçekçi olmak.
  • Araştırmacı ve bilimsel düşünceye sahip olmak.
  • Girişimci olmak.
  • Çok yönlü olmak.
  • Sanatsal beğeni ve estetik anlayış sahibi olmak.
  • Öğrenimin daha sonraki aşamalarında ve meslek seçiminde gerekli olacak bilgi ve beceri ile donanmak.
  • Kendisiyle barışık, üretken ve uyumlu bir kişilik sahibi olmaktır.