Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında, Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Seda ÖNDER, Maker laboratuvarında First Lego League yarışmasından aldıkları sonuçla ulusal yarışmaya katılmak için hak kazanan, İSTEK Kaşgarlı Mahmut Ortaokul takımı öğrencilerinin koçluğunda, motorlu sistemlerin kodlanması ve Lego setleri ile “Dans Eden Papatya”, "Rüzgar Gülü", "Robotlar" tasarlayan öğrencilerimiz düşünme becerilerini aktif olarak kullandılar. Okulumuz fen bilgisi öğretmeni Aybüke BÖLÜK öğrencilerimizle kimya laboratuvarında “Lav Lambası“, "Yağmur" ve "Bonibon" deneylerini uygulamalarına, gözlem yapmalarına ve veri sonuçlarını öğrenme günlüklerine kaydetmelerine rehberlik etti. Öğrencilerimiz hafta boyunca uyguladıkları etkinliklerde merak sorularına cevaplar bularak araştıran sorgulayan öğrenen profili özelliği sergilediler.

Haber için tıklayınız.