IB PYP – ULUSLARARASI BAKALORYA İLK YILLAR PROGRAMI

İlk Yıllar Programı (PYP) Uluslararası Bakalorya (IB) tarafından 3-12 yaşlarındaki öğrenciler için tasarlanan bir müfredat çerçevesidir. Çocuğun doğal merakını, yaratıcılığını tanıyan bir felsefe üzerine kurulan PYP, öğrencilerin hayat boyu öğrenme sevgisi edinmelerini sağlayacak öğrenme ortamları sağlar. PYP, disiplinlerüstü bir müfredat çerçevesidir; öğrencilerin büyük fikirleri araştırıp sorgularken farklı ders alanları hakkında öğrenmelerini hedefler.

PYP (İlk Yıllar Programı) okulları, öğrencinin –fiziksel, sosyal, zihinsel, estetik ve kültürel anlamda- farklı ihtiyaçlarını belirlemek ve onları karşılamak üzere uğraş vererek, öğrenmenin ilgi çekicialakalı, düşünmeye zorlayan ve önemli olmasını sağlar. PYP ’de (İlk Yıllar Programı) öğrencinin öğrenimine önem katan şey, disiplinler üstü modele bağlılıktır;  bu modelde geleneksel derslerin sınırlarını aşan, küresel önem taşıyan temalar öğrenimi şekillendirirler. Bu temalar, insanlık hakkında farkındalık kazandırır ve insanların ortak deneyimlerinin olduğu anlayışını ortaya koyar.

İSTEK Belde Okullarında, Milli Eğitim Programı PYP (İlk Yıllar Programı) çatısı altında eksiksiz olarak uygulanmaktadır.  Anaokullarımız ve ilkokullarımızda hedeflenen kazanımlar; disiplinler üstü bir sorgulama programı bağlamında; sorgulama temelli, kavramsal ve disiplinler üstü bir öğrenme – öğretme yaklaşımıyla öğrencilere sunulmaktadır.

ISTEK Okullarında uygulanan eğitim programı,  okul içinde ve okul dışında öğrencinin – sorgulayan bir birey olarak - akademik, sosyal, fiziksel, duygusal, kültürel anlamda bütünsel gelişimine odaklıdır. Bu dengeli müfredat; bilgi, beceri (öğrenme yaklaşımları), olumlu tutum ve öğrenme sonucunda ortaya çıkacak sorumlu eylemlerin gelişimini hedefler.

PYP ’nin (İlk Yıllar Programı) Öğrencilere Katkıları Nelerdir?

• Program öğrencileri keşfederek öğrenmeye, araştırmaya sorgulamaya teşvik eder.
  • PYP öğrencileri gerçek yaşam olaylarını derslerinde araştırdıkları ve sorguladıkları için daha karmaşık ve birbiriyle bağlantılı kavramlarla ilgili anlayış geliştirirler.
  • PYP öğrencileri kendilerini her ortamda öz güvenle ifade ederler.
  • PYP öğrencileri; öğrenmeyi öğrenirler.
  • PYP öğrencileri kendi kültürlerine ve diğer kültürlere saygılı ve açık görüşlü olmayı öğrenirler. Uluslararası bilinç sahibi bireyler olurlar.
  • Olaylara ve durumlara farklı bakış açılarından bakarlar ve farklı bakış açılarını düşünerek durumları değerlendirirler.
  • Öğrenciler okul ile yaşam arasındaki bağlantının farkında olarak öğrendiklerini kullanarak eyleme geçerler.
  • Yeni karşılaştıkları problemlere ve zorluklara yaratıcı ve anlamlı çözümler üretirler.
  • Duyarlı ve sorumlu vatandaşlar olurlar.
  • Öğrenciler, IB öğrenen profilini oluşturan özellikleri (araştıran sorgulayan, bilgili, düşünen, ilkeli, duyarlı, dengeli,  iletişim kuran, açık görüşlü, riski göze alan, dönüşümlü düşünen) program süresince aldıkları eğitimle geliştirerek hayatlarında sergilerler.

IB Dünya Okulları; güçlü bir vizyon ile tüm öğrencilerine yüksek kalitede uluslararası bir eğitim sunmak adına  öğretim ve öğrenmeyi sürekli geliştirme hedefini paylaşırlar. Bu doğrultuda, İSTEK Belde Okullarında, Anaokulundan başlayarak, ilkokul 4. sınıf sonuna kadar  IB PYP (İlk Yıllar Programı) uygulanmaktadır.

İSTEK Belde Okullarının, eğitim kalitesinin ve sunduğu kampüs imkânlarının, uluslararası standartlarda olduğu Uluslararası Okullar Konseyi (CIS) tarafından onaylanmış ve okulumuz Akredite edilmiştir.

İSTEK Özel Belde Anaokulu ve İlkokulu 2019-2020 PYP Sorgulama Programı için tıklayınız.