İSTEK Uluğbey Okulları

Üniversite Danışmanlığı

Öğrencilerimizin 9.sınıftan başlayarak YGS-LYS sınavlarına yönelik akademik olarak hazırlanmaya başlarlar.

PDR Bölümü olarak 9. Sınıftan başlayarak düzenli ders çalışma alışkanlığının kazandırılması için sınıf çalışmaları yapılmaktadır. Her öğrencimiz için bireysel çalışma programı hazırlanır ve öğrencilerimizin gereksinimlerine göre yıl içerisinde yenilenir, değiştirilir.

Fen ve Anadolu Liselerimizde meslek seçimi ve buna göre de üniversite/bölüm seçimi çok dikkatli bir çalışmayla yapılır. Üniversitelerden akademisyenlerin ve alanda çalışanların katıldığı ve her meslek gurubuna bir sınıf verilerek üç ders devam eden Kariyer Gününde öğrencilerimizin meslekleri küçük guruplarla ayrıntılı olarak tanımaları sağlanır. İş yeri ziyaretlerinde de öğrencilerimizin ilgi duydukları mesleklerin uygulama alanlarını görmelerini amaçlıyoruz.

11.ve 12. Sınıf öğrencilerimizin üniversite danışmanlıkları kapsamında verimli çalışma, test çözüm teknikleri, motivasyon ve kaygıyı azaltma çalışmaları gerek bireysel gerekse de sınıf çalışmaları şeklinde yürütülmektedir. İl içi ve il dışı üniversite gezileriyle de bu çalışmalar desteklenmektedir.

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından da 12. Sınıf öğrencilerimize tercih danışmanlığı yapılmaktadır.

Anne baba eğitim seminerleri yıl içerisinde aile içi iletişim, okul başarısında ailenin rolü, sınav sistemleri gibi konularda alanında uzman konuklarla ve okulumuzun psikolojik danışmanlarıyla yapılmaktadır.