İSTEK Uluğbey Okulları

Doğa ve Bilimin Fen Derslerinde Buluşması

İSTEK Uluğbey Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri 11.04.2016 Pazartesi günü Doğa Bilimleri Derneği’nden Altuğ Revnak Eti’nin sunduğu ‘’Teknoloji Doğa’yı Taklit Ediyor’’ konulu semineri büyük bir ilgiyle dinlediler. Fen Dersleri Bölümü’nün düzenlediği seminerde öğrenciler teknolojinin gelişiminde doğanın nasıl taklit edildiğini (Biyomimetrik) örneklerle keşfettiler.

Sevinç Erbulak ile Söyleşi

Türkçe- Edebiyat Bölümü tarafından, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında 28 Mart 2016 Pazartesi günü Sayın Sevinç Erbulak'la söyleşi düzenlendi. Konuşmasında tiyatronun tarihi gelişimine, tiyatro - sosyoloji ilişkisine değinen sanatçı öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Kartal Genç Erkek Basketbol İlçe Birinciliği

İSTEK Uluğbey Lisesi Genç Erkek Basketbol takımımız mart ayı içerisinde gerçekleştirilen Kartal İlçe Birinciliği müsabakalarında oynadığı 6 maçı kazanarak Kartal İlçe Birincisi olmuştur.  Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

9. Sınıflar Kütüphane Etkinliği!

İSTEK Özel Uluğbey Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerine yönelik  İngilizce okuma ve anlama becerilerini geliştirmek, dünyada gelişen güncel konu ve olaylar hakkında bilgi edinmelerini  sağlamak için kütüphane etkinliği düzenlendi. Kütüphane etkinliğimizde öğrencilerimiz seviyelerine uygun dağıtılan İngilizce dergileri okuyarak yeni bilgiler ve kelimeler öğrenme fırsatını yakaladılar.

Yüz Yılı Aşan Çanakkale

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünde vatanı ve bayrağı için şehit olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla andık. 18 Mart Cuma günü Anadolu Lisesi öğrencilerimiz,  bizleri  hazırladıkları tiyatral oratoryo ile Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıcı olan Çanakkale Zaferi ve Çanakkale’nin kaderini tayin eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı ve bayrağı için şehit olan kahramanlarımızla buluşturdu.