İSTEK Kemal Atatürk Okulları

1. Laboratuvarlar

Fen ve Teknoloji Laboratuvarları

Kampüsümüzde öğrencilerimizin güvenli koşullarda deney ve gözlem yapmalarına imkan sağlayan Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarları bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz, Fen ve Teknoloji derslerinde öğrendikleri teorik bilgileri; internet bağlantılı bilgisayar, sinevizyon, akıllı tahta ve projeksiyon cihazlarından oluşan donanımı ve deney setlerinin olduğu laboratuvarlarda deneyerek, inceleyerek pekiştirmektedir. Ayrıca deney malzemelerinin yanında konuların işlenmesinde görsel doküman olarak kullanılan posterler ve 3 boyutlu modeller bulunmaktadır.

Bilgisayar Laboratuvarı

Kampüsümüzdeki her öğrencimize bir adet bilgisayarın düştüğü laboratuvarlarımızda kesintisiz internet alt yapısı bulunmaktadır. Ayrıca öğretmenlerimiz laboratuvarlarımızda bulunan kontrol yazılımı ile öğrencilerimizin çalışmalarına uzaktan müdahale edebilmektedirler. Tüm kampüslerimizde kablosuz ağ bağlantısı mevcuttur.

2. Yüzme Havuzu

Okulumuzda 25 m uzunluğunda ve 1.70 m derinliğinde kapalı, yarı olimpik bir yüzme havuzumuz bulunmaktadır. Spor belli bir yaşam disiplini verir.  Bu yaşam disiplinini en iyi sağlayan sporlardan biri yüzme sporudur. Erken yaşlarda başlama olanağı olan birkaç spordan biri olması ve insan doğasına uygunluğu nedeni ile yüzme sporu, diğer disiplinlerden farklılık taşır.Kampüsümüz içinde bulunan modern spor kompleksinde 25 metre uzunluğunda 5 kulvarlı kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır. Havuzumuzda yüzme eğitimi ve yüzme antrenmanları, eğlenceli su oyunları, eğitmenlerimizin eşliğinde yürütülmektedir.

Öğrencilerimiz dönüşümlü olarak Beden Eğitimi ders saatleri içerisinde havuzdan faydalanmaktadır. Ayrıca Sosyal Kulüp ve Bireysel Etkinlik Programı içerisinde yüzme stilleri öğretilmektedir. Türkiye ve Dünya çapında milli takımlarda ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilmektedir.

Havuzumuz dünyada kullanılan en son teknoloji olan ozon arındırma teknolojisi ile dezenfekte olup, düzenli aralıklarla kontrollerden geçirilmektedir.

3. Spor Alanları

Okulumuzdaki spor alanlarını kapalı ve açık olmak üzere iki kısıma ayırabiliriz.

Kapalı Spor Alanları : Yüzme havuzu, kapalı spor salonu, dans salonu, temel beceri ve koordinasyon salonu,Masa tenisi salonu

Açık Spor Alanları : Çocuk oyun parkları, açık oyun alanları.

Eğitimdeki hedefimiz öğrencilerin akademik gelişimlerine ortam hazırlamanın yanında fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Spor salonlarımız sağlıklı bireyler yetiştirme hedefimize ulaşmamıza imkan sağlar.

4. Sanat Atölyeleri

İSTEK Okulları’nda güzel sanatlar öğrencilerimizin estetik algılarının gelişmesi açısından önemli bir yer tutar.

Güzel sanatlar dersleri, okullarımızda özel olarak ayrılmış birimlerde, resim atölyelerinde, orkestra odaları ve donanımlı müzik dersliklerinde alanında uzman eğitmenler ile en ideal ortamda gerçekleşir.

6. Konferans Salonu

Her türlü sanatsal etkinliğin gerçekleştirildiği profesyonel teknik donanımlı konferans salonumuz 256 kişilik kapasiteye sahiptir.