İSTEK Kemal Atatürk Okulları

1985 yılında Bedrettin Dalan tarafından kurulan İSTEK Vakfı, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş ve girişimci nesiller yetiştirmektedir. Bugün Anaokulundan Üniversiteye uzanan bir eğitim zincirine sahip kurumumuz 22 Anaokulu, 22 İlkokul, 22 Ortaokul, 20 Anadolu Lisesi, 14 Fen Lisesi ve Yeditepe Üniversitesi ile ülkemizin geleceğinde söz sahibidir.

İstanbul’un en güzel tepelerinden biri olan Tarabya sırtlarında, doğayla bütünleşmiş bir konuma sahip İSTEK Kemal Atatürk Okulları 21 Eylül 1987 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. 1997-1998 eğitim-öğretim yılında İSTEK Kemal Atatürk Anaokulu, İSTEK Kemal Atatürk İlkokulu ve İSTEK Kemal Atatürk Ortaokulu, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Fen Lisesi öğretime başlamıştır.

İSTEK Kemal Atatürk Kampüsü Tarabya’da dokuz dönümlük büyük bir arazide yer almaktadır. 280 kişilik konferans salonu, İlkokul ve Lise binamızda olmak üzere iki adet geniş kütüphanesi, kapalı spor kompleksi, kapalı yüzme havuzu, etkinlik salonu, müzik ve resim atölyeleri, fen dersleri laboratuarları, ilkokul ve lise binamızda olmak üzere iki adet bilgisayar laboratuarı , iki adet yemek salonu, açık spor alanları, basketbol ve futbol sahası, oyun alanları ve teknolojik donanımlı derslikleri ile öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerine olanak sağlayacak her türlü fiziksel donanıma sahiptir.

İSTEK Okulları Misyon Bildirgesi

İSTEK Okulları olarak misyonumuz; öğrencilerimize Atatürk ilke ve inkılapları ışığında bir eğitim sunarak, onların Türkiye'nin geleceğinde  ve Dünya genelinde olumlu etkileri olacak, bilimsel sorgulamaya, evrensel değerlere, kültürlerarası anlayışa ve hayat boyu öğrenmeye bağlı başarılı bireyler olmalarını sağlamaktır.