İSTEK Kemal Atatürk Okulları

İSTEK Okulları’nda Çift Dilli Eğitim Programı başladı.

Öğrencilerimiz İngilizce’yi sadece ders olarak değil; aynı zamanda gün boyunca sürekli kullanarak öğreniyor.

Çocuklarımız haftada 24 saat Türk ve yabancı İngilizce öğretmenleri ile birlikte oluyor.  Böylece okul yaşamının her anında – yemekte, bahçede, oyunda, tüm etkinliklerinde ve öğrenme esnasında - İngilizceyi sürekli yaşayarak, kullanarak öğreniyor.

Dil öğreniminin küçük yaşta şarkılar, oyunlar, hikâyeler yolu ile öğrenilebildiği bilimsel bir gerçektir. Çocuklar eğlenerek öğrendikleri kelime ve yapıları kullanabilecekleri ortamları da bulabildiğinde, dil öğrenimi son derece hızlı ve etkili gerçekleşir.

Bu nedenle 1. Sınıf öğrencilerimizin, günün doğal akışı boyunca İngilizce öğretmenleriyle de birlikte olabilmeleri ve her ortamda İngilizce konuşabilmeleri için programlarımızı eşzamanlı olarak iki dilde yürüteceğiz. Öğrencilerimiz birinci sınıf müfredatımızın içerisinde yer alan kavramları hem anadillerinde hem de İngilizce’de bir bütün içerisinde öğrenecekler. Okuma-yazma çalışmaları Türkçe olarak sınıf öğretmenleri tarafından yürütülecek. İngilizce öğretmenlerimiz Hayat Bilgisi, Matematik, Oyun ve Fiziksel Etkinlik derslerinde sınıf öğretmenlerimiz ile birlikte olacak.Bunun yanı sıra çocuklarımız kahvaltı, öğle yemeği, oyun ve bahçe zamanı gibi rutinlerde de İngilizceyi kullanma olanağı bulacaklar.

Amacımız öğrencilerimizin sınıf dışında günlük yaşamlarının her anında İngilizce’yi kullanabilmeleri, hayatlarının bir parçası olarak kabul etmeleri ve öğrendikleri kavramları her iki dilde de bütünsel olarak kavrayabilmeleridir.

İSTEK Özel Kemal Atatürk İlkokul’unda, öğrencilerimizin İngilizceyi ulusal ve uluslararası platformlarda etkili bir şekilde kullanabilmeleri, yazılı ve sözlü olarak kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri öncelikli hedefimizdir.

Kurum içi eğitimlerle desteklediğimiz, alanında deneyimli Türk ve yabancı öğretmenlerimiz; öğrenci merkezli eğitim sistemiyle öğrencilerimizin ihtiyaçlarına ve gereksinimlerine uygun metotları, dokunabildiği, izleyebildiği sınıf içi eğlenceli aktivitelerle uygulamaktadırlar. Okul içi yapılan İngilizce anonslarla, zengin yabancı dil kütüphanemizle, sosyal aktivitelerle, eğlenceli yarışmalarla da bu süreç sürekli desteklenmektedir.

Öğrencilerimizin yanlış yapmaktan korkmadığı, eğlenceli, dikkat çekici aktivitelerle desteklenen derslerimizde yaşayarak ve uygulayarak öğrenme ortamı yaratılır. Online dijital platformlarımızda öğrencilerimiz binlerce kitabın olduğu kütüphaneye üyedirler ve her hafta düzenli olarak bu kütüphaneyi ziyaret ederler. Bireysel ya da grup olarak yapılan etüt çalışmalarıyla da desteklenen öğrencilerimizin, yaş ve seviyelerine uygun uluslararası sınavlarda başarı gösterebilmeleri de hedeflerimiz arasındadır. Bu sebeple öğrencilerimiz, her sene tüm dünyada kabul edilen Cambridge YLE (Young Learners Exams) ‘ye katılarak uluslararası sınav platformunda kendilerini sınama fırsatı bulurlar.