İSTEK Uluğbey Okulları

Seviç Erbulak İle Söyleşi Düzenlendi

Türkçe- Edebiyat Bölümü tarafından, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında 28 Mart 2016 Pazartesi günü Sayın Sevinç Erbulak'la söyleşi düzenlendi. Konuşmasında tiyatronun tarihi gelişimine, tiyatro - sosyoloji ilişkisine değinen sanatçı öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

14 Mart   Pi  Günü Etkiniği

İSTEK Özel Uluğbey Ortaokul öğrencilerine yönelik 14 Mart Pi Günü etkinlikleri kapsamında “Matematik Akıl Oyunları Şampiyonası” düzenlendi. Çeyrek final, yarı final ve finalden oluşan 1. tura 5. , 6. ve 7.  sınıf öğrencilerimiz katıldı. Şampiyonada birinci olan 7. sınıf öğrencimiz Can Avcıoğlu’nu tebrik ediyoruz.

Matematik Olimpiyatları

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları’nda yapılan 2016 Matematik Olimpiyatları’nda İSTEK Uluğbey Ortaokulu 5D sınıfı öğrencilerimizden Görkem ÇOLAK İstanbul ikincisi ve 5A sınıfı öğrencilerimizden Batuhan KURD İstanbul üçüncüsü olmuşlardır. İstanbul’un birçok okulunun katıldığı ve her öğrencinin bireysel olarak yarıştığı Matematik Olimpiyatları’nda gösterdikleri bu  başarıdan dolayı öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Yüz Yılı Aşan Çanakkale

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünde vatanı ve bayrağı için şehit olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla andık. 18 Mart Cuma günü Anadolu Lisesi öğrencilerimiz,  bizleri  hazırladıkları tiyatral oratoryo ile Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıcı olan Çanakkale Zaferi ve Çanakkale’nin kaderini tayin eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı ve bayrağı için şehit olan kahramanlarımızla buluşturdu.

Paylaşılan Kitapların Yolculuğu

İSTEK Özel Uluğbey Okulları hem okuyor hem paylaşıyor. İSTEK Okulları, çağı yakalamanın, duygudaşlık duygusu geliştirmenin, farkındalık kazanmanın kitap okumaktan geçtiğini bilen öğrencilerimiz ile her yıl yaptıkları sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklediler.  Proje kapsamında Fethiye’nin Yanıklar Köyü’ndeki kardeşlerine, farklı yaş gruplarına hitap eden, güncel ve klasik birbirinden değerli kitaplardan oluşan seçkilerini toplayarak gönderdiler. Bu projeyle herkesin kitaba ulaşmasını hedefleyen öğrencilerimiz paylaşma duygusunun güzelliğini de yaşadılar.