Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen FIRST LEGO League (FLL) turnuvasına katılacak olan İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları FLL Takımı, 21-22 Kasım’da uzman kişiler ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

Bu yıl, into orbit olarak belirlenen turnuva temasına uygun olarak uzayda ki problemler ve ihtiyaçlar hakkında tartışma yürüttükten sonra, projelerini paylaşma imkânı buldular. Öğrencilerimiz ünlü astrofizikçi Dr. Selçuk Topal ve CERN’de çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Tansu DAYLAN ile görüşme yapan takımımız projeleri hakkında problemlerini konuşup bilgi edindiler.

FLL çalışmalarına hızlarına son hız devam eden Robo-Sapiens (IMB) ekibimiz turnuva günü çalışmalarını sergileyip başarılarını sergileyecekleri günü bekliyorlar.