İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları

Benim Neyim Eksik Tiyatro Oyunu...

İstek Kaşgarlı Mahmut Okulları olarak Sultangazi ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde  “Benim Neyim Eksik” adlı tiyatro oyunu ile sosyal sorumluluk projemizi gerçekleştirdik.  Lise seviyesinde okuyan öğrenciler için sahnelenen oyuna katılan öğrencilerin aldığı keyif gösteri sonundaki alkışlarıyla desteklenmiş oldu.

“Bir Bot Bir Mont” Sosyal Sorumluluk Projesi

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları olarak 26 Aralık 2017 Salı günü Sultangazi ilçe sınırları içerisinde yer alan Hamit Süreyya Eremsel Okulu öğrencileri için yapılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Bir Bot Bir Mont” kampanyası düzenlendi. Amacımız Öğrencilerimizin enerjilerini toplumsal bir faydaya dönüştürmek ve bu anlamda bilinçlerinde bir farkındalık yaratmaktı. Bu farkındalıkla beraber kardeş okuldaki öğrencilerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek, güçlü bir kardeşlik bağı kurarak sıcak bir kış geçirmelerine katkıda bulunmak en önemli hedefimizdi. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizin yanında velilerimizin de yoğun ilgi ve destekleri ile projemiz hayata geçirilmiştir.

Zihinsel Engelliler Yararına Kesmes

Okulumuzda 14-15 Aralık 2017 tarihinde Kâğıthane Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Uygulama Okulu yararına öğrencilerinin atölye saatlerinde yaptığı el emeği ürünlerini sergiledikleri bir kermes düzenlendi. İki gün süren bu etkinlik 14 Aralık Perşembe sabahı Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Rehber Öğretmenleri tarafından engelli yaşama dikkat çekmek amacıyla konferans salonunda düzenledikleri bir seminerle başladı, ardından okulumuz koridorlarında özel eğitim öğrencilerinin kendi ürünlerinin satışına imkân sağlandı. 15 Aralık Cuma akşamı sona eren olan etkinlikten elde edilecek gelirin tamamı misafir okulumuzun ve öğrencilerinin ihtiyaçlarının giderilmesi maksadıyla okul idaresine teslim edildi.

Münazara Yarışması
Münazara Kulübü tarafından Sultangazi ilçesinde bulunan liseler arasında münazara yarışması düzenlenecektir. Öğrencilerin düşüncelerini doğru ifade etmeleri, özgüvenleri desteklemek amaçlanmaktadır.

Kitap Toplama Kampanyası
Kültür- Edebiyat kulübü kitap toplama kampanyası düzenleyip ihtiyacı olan bir okula bu kitapların gönderilmesini sağlayacaktır. Amaç öğrencilere hem kitapların önemini vurgulamak hem de paylaşımın insan hayatındaki yerini göstermektir.

Drama
Drama Kulübünün İngilizce olarak sahneleyeceği “Romeo ve Juliet” adlı oyun, öğretim yılının ikinci döneminde, ilçemizde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri için de okulumuzun konferans salonunda sahnelenecektir. Böylelikle okulumuzun dışındaki öğrenciler de İngilizce bir oyun izleme olanağına sahip olacaklardır.

Matematik Sokağı
İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Fen Lisesi Matematik kulübü öğrencileri,
Öğretmenlerinin de desteğiyle bu yıl mayıs ayının ikinci haftasında matematiği sokağa taşıyorlar. Matematik Sokağı projemizde matematiğin günlük yaşamla doğrudan ilişkisine dikkat çeken etkinlikler, poster, sunum ve afişler ve eğlendirici-düşündürücü oyunlarla matematik dolu ve keyifli bir gün umuyoruz.

Anadolu ve Fen Lisesi Bilim Fen veTeknoloji Kulübü

Öğrencilerimiz topladıkları plastik kapakları Türkiye Omurulik Felçlileri Derneği'ne bağışlayarak ihtiyaç sahiplerine elektrikli sandalye temin edilmesini sağlamıştır.
27 Nisan 2012 tarihinde İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Fen Lisesi Fen Bilimleri Bölümü tarafından Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile İstanbul ili ortaöğretim öğretmen ve öğrencilerine yönelik “Nanoteknoloji Seminer ve Atölye Çalışması” düzenlenecektir.

Fen lisesi Çevre Koruma Kulübü

Sivas`taki Okulumuzla Paylaşım
İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları Okul Öğrenci Meclisi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında şubat ayı içerisinde Sivas Yıldızeli İlçesi Sarıyar Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine malzeme, araç ve gereç temini için okul genelinde kampanya düzenlemektedirler.