ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü tarafından düzenlenen Yılın Genç Yeşil Beyni Yarışması ayni zamanda Uluslararası Kavram Proje Yarışması (ICPC) olarak da bilinmekte ve özgün kavramları ön plana çıkarmaktadır. Yarışmacılardan Yaşamsal Üçlü ile ilgili bir sürdürülebilirlik sorununa çözüm oluşturabilecek özgün bir kavram geliştirmesi ve bir bildiri ile anlatmaları istenmiştir.

İSTEK Atanur Oğuz Fen Lisesi 12 FLB sınıfı öğrencilerinden Eren Dükel, Zeynep Duru Keçeci ,Biyoloji Öğretmenimiz Ayla SEZER danışmanlığında hazırladıkları” Ekonomik Biyokömür ile Sudan Ağır  Metal Temizlenmesi” projeleri ile 254 proje arasından seçilerek, beş finalist okul arasında yer almıştır. 3- 6 Ekim 2018 tarihleri arasında öğrenciler projelerini öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri, misafir olarak gelen lise öğrencileri ve Jürinin de olduğu kalabalık bir grup önünde sunmuştur. Öğrencilerimiz ve öğretmenimiz tüm masrafları ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu tarafından karşılanmak üzere Kıbrıs gezisi ile ödüllendirilmiştir.