İSTEK Atanur Oğuz Okulları

İSTEK Atanur Oğuz Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Derya Semercioğlu danışmanlığında "Let's Draw Our Works" isimli eTwinning projesine 2022-23 eğitim öğretim yılında başladık. Kuruculuğunu İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Furkan Turan'ın yaptığı ve ortak olarak dâhil olduğumuz projemiz, Türkiye - Fransa ortaklığında yürütülecek uluslararası  bir projedir. Projemizde öğrencilerimiz, tarihi ve kültürel mekânlarımızı gezip buralar hakkında bilgi edindi, bu mekânlarla ilgili öyküler yazdılar ve bu mekânların resimlerini çizdiler.

Logo ve Afiş Anketi

Öğrencilerimizin büyük özveri ile hazırladığı logo ve afişlerin anketini düzenledik. Oylama sonucu 1. olan logo ve afişimizi belirledik.

1.olan logomuz

1.olan afişimiz

Dolmabahçe Sarayı

"Let's Draw Our Works" isimli eTwinning projemizin mart ayı etkinliği kapsamında öğrencilerimiz, Dolmabahçe Sarayı'nı gezdiler. Gezimizden ve araştırmalarımızdan edindikleri bilgileri çeşitli etkinlikler hazırlayarak projemizdeki diğer öğrencilerimiz ile paylaşıp onların da Dolmabahçe Sarayı hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladılar. Gerek bizim gerekse öğrencilerimiz için çok keyifli bir gezi oldu. Bu gezi sonrasında öğrencilerimiz ortak ürün olarak gezilen yerin mekân olarak kullanıldığı hikâyeler yazdılar. Bu ortak ürünü Türkiye ve Fransa’daki öğrencilerimiz oluşturdu.

Asklepion Gezisi

"Let's Draw Our Works" isimli eTwinning projemizin nisan ayı etkinliği kapsamında İzmir’deki proje ortaklarımız, İzmir Bergama’da bulunan Asklepion’u gezdiler. Geziden ve araştırmalarından edindikleri bilgileri çeşitli etkinlikler hazırlayarak projemizdeki diğer öğrencilerimiz ile paylaşıp onların da Asklpion hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladılar. Sonrasında ortak ürün olarak bir öykü yazdılar.

Jaude Square

Let's Draw Our Works isimli eTwinning projemizde son etkinliğimiz "Jaude Square" gezisiydi. Fransa’daki öğrenciler Jaude Square’ı Türkiye’deki öğrencilere tanıttı. Öğrencilerimiz, bu gezi etkinliği sonrası yeni yerler hakkında bilgi edindiler, web 2.0 araçları ile hazırlanan etkinlikler ile eğlendiler ve yeni çalışmalara imza attılar. Son öykü ise “yapay zekâ” uygulaması ile yazdırıldı.

Projenin Ortak Ürünleri

Proje süresince yapılan tüm etkinlerin sonucunda ortak ürünler oluşturuldu. Ortak ürünlerimize ulaşmak için aşağıdaki karekodları okutarak ulaşabilirsiniz.

Proje Sergisi

Projenin amacı, proje haritası, projede danışmanlık yapan öğretmenler/öğrenciler ve proje süresince yapılan tüm etkinliklerin bulunduğu sanal sergiye aşağıda bulunan karekodu okutarak ulaşabilirsiniz.