İSTEK Atanur Oğuz Okulları

“TÜRK DİLİ; TÜRK MİLLETİNİN KALBİDİR, ZİHNİDİR.”

Atatürk

İSTEK Özel Atanur Oğuz Ortaokulu Türkçe Bölümü olarak modern eğitim-öğretim metotları çerçevesinde planladığımız çalışmalarda öğrencilerimizi Türk ve dünya edebiyatına hâkim, Türk diline saygılı ve günlük yaşamında Türkçeyi amaca ve hedef kitleye uygun etkileyici biçimde kullanan, okuduklarını bireysel olarak anlayan, analiz eden, yorumlayan ve anlatan, belirli gün ve haftalarda etkin görevler alan, özgüvene sahip, toplumumuzun kültür ve değerlerine saygı duyan ve kültürümüzü geleceğe aktaran mirasçılar olarak yetiştiriyoruz.

BÖLÜM AMAÇLARI:

Türkçe dersinde öğrencilerimizin temel beceri alanlarında yetkin olmalarını hedefliyoruz.  Okuma, yazma, dinleme-izleme, konuşma, görsel okuma ve dilbilgisi alanlarında gelişmeleri için etkinlik temelli yaklaşımla yapıcı, yaratıcı, eleştirel düşünme yolları kazanmalarını sağlıyoruz.

Buna göre okulumuzda:

• Türkçe Bölümü olarak yazmaya ve okumaya özen gösteriyoruz. Yazma ve okuma alışkanlığı kazandırmadaki ilkemizi yazmayı ve okumayı sevdirmek olarak belirliyoruz. Öğrencilerimizin ilgi alanlarını belirleyerek bireysel ve ortak kitaplardan oluşan okuma listeleri hazırlıyoruz. Okutulan kitaplarla ilgili yazar söyleşileri ve yaratıcı drama çalışmaları yapıyoruz. Okuma düzeylerini takip ederek öğrencilerimizi alan okumasına yönlendiriyoruz. Yaratıcı yazma çalışmalarımızla öğrencilerimizin hayal dünyasını ifade etmeleri için bir kapı aralıyor ve ilerleyen zamanlarda nitelikli eserler vermelerini, yarışmalarda başarılı olmalarını hedefliyoruz.
  • Öğrencilerimizin MEB tarafından uygulanan merkezi sınavlarda başarılı olması için Rehberlik Bölümü işbirliği ile Danışmanlık Sistemimizi yürütüyoruz. Türkçe Dersi Ödev Politikasına göre hafta içi ve hafta sonu görevleri, hafta sonu deneme sınavları ile öğrencilerimizi takip ediyor ve destek çalışmalarla bireysel başarıda en üst seviyeye ulaşmalarını sağlıyoruz.
  • Bireysel farklılıkları dikkate alarak, öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini keşfederek, çeşitli yarışmalara katılımını sağlıyor, programlarda ve törenlerde aktif olarak görev almaları için onları teşvik ediyoruz.