Kampüsümüz hakkında

Kampüsümüz 1989 yılında İSTEK Özel Balmumcu Deneme Lisesi adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. 1992 yılında vefat eden genel müdürümüz sayın Atanur Oğuz’un anısına ismi İSTEK Özel Atanur Oğuz Okulları olarak değiştirilmiştir. Anaokulundan Lise son sınıfa kadar eğitim verilen kampüsümüzde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 1350 öğrenci öğrenim görmektedir.

İSTEK Atanur Oğuz kampüsü Beşiktaş’ta iş merkezlerinin yoğun olduğu Balmumcu bölgesinde 15 dönümlük büyük bir arazide yer almaktadır. 500 kişilik konferans salonu, büyük kütüphanesi, kapalı spor kompleksi, havuzu, müzik ve resim atölyeleri, 4 adet fen bilimleri, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 3 adet büyük yemek salonu, açık spor alanları, futbol sahası, oyun alanları ve teknolojik donanımlı derslikleri ile öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerine olanak sağlayacak her türlü fiziksel donanıma sahiptir.

VİZYONUMUZ
Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın;

• Yaratıcı,
  • Dünyaya uyumlu,
  • Sorunlara çözüm getiren,
  • Girişken,
  • Yurtsever,
  • Yüksek donanımlı,
  • Üretken,
  • Ahlaklı,
  • Dinamik,
  • Öğrenmeyi seven,

Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak.

MİSYONUMUZ

İSTEK Okulları olarak misyonumuz;  Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, bireysel farklılıkları önemseyen bir ortamda, Dünya'da ve Türkiye'de tercih edilen, ülke ve Dünya geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, üretken, yaratıcı, sorumluluk sahibi, bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; en gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, teknoloji destekli, yabancı dil ağırlıklı ve Dünya merkezli eğitim ile Dünya vatandaşı olarak yetiştirmektir.

İLKELERİMİZ

Atatürkçü düşüncenin, Türk toplumu için tek alternatif ve tükenmeyecek umut kaynağı olduğuna inanan İSTEK Okulları, ilkelerini de büyük düşüncelerden alır. Okullarımız, ulusal kültürümüzü Atatürkçü düşüncenin ışığında sunarak, öğrencilerini aşağıdaki ilkeler doğrultusunda eğitir:

• Yurt ve dünya sorunlarına duyarlı olmak.
  • İnsan ve vatandaşlık haklarına saygılı olmak.
  • Barıştan yana olmak.
  • Çevreyi koruma konusunda duyarlı olmak.
  • Gerçekçi olmak.
  • Araştırmacı ve bilimsel düşünceye sahip olmak.
  • Girişimci olmak.
  • Çok yönlü olmak.
  • Sanatsal beğeni ve estetik anlayış sahibi olmak.
  • Öğrenimin daha sonraki aşamalarında ve meslek seçiminde gerekli olacak bilgi ve beceri ile donanmak.
  • Kendisiyle barışık, üretken ve uyumlu bir kişilik sahibi olmaktır.