SOSYAL ETKİNLİKLER

İSTEK’li YÜREKLER

İSTEK Özel Kemal Atatürk Ortaokulu Yabancı Diller Bölümü ve Okul Aile Birliği işbirliği ile yürütülen “Bu Yardıma Sen de İSTEK’li Ol!” kampanyası kapsamında Mardin’in Dargeçit ilçesindeki kardeş okulumuz olan Kılavuz Ortaokulu’na okul ihtiyaçları ve kırtasiye malzemeleri yardımında bulunulmuştur. Okulumuz öğrencileri paylaşmanın önemini kavrayarak büyük bir duyarlılık örneği göstermişlerdir. Bu kampanyanın her aşamasında aktif rol alan okulumuz öğrencileri, yardımların yerine ulaşmasıyla da kardeş okulumuzun sevincini paylaşmışlardır.

Matematikle Çözülür Şifreler

İSTEK KEMAL ATATÜRK ORTAOKULU 5. Sınıf öğrencileri; ‘’Matematikle Çözülür Şifreler’’ adlı etkinliğine katılmak için Sadberk Hanım Müzesini ziyaret ettiler. Tekerlemeler ile eserleri eşleştirip, matematik problemlerine doğru cevap vererek şifreyi çözdüler.  Öğrencilerimiz tarihi eserleri yakından inceleyerek eserlerin üzerindeki örüntüleri ve simetreleri üniteleriyle ilişkilendirip şifreleri çözerek güzel zaman geçirdiler.  Etkinlik sonucunda tüm öğrencilerimiz matematiğin her yerde olduğunu keşfetmiş oldular.

İSTEK’LİLERDEN EDİRNE’YE ANLAMLI DESTEK

İSTEK Okulları, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın girişimleriyle Edirne'deki dar gelirli öğrencilere yeni yıl hediyesi vermek üzere bir proje başlattı. Edirne’de maddi olanakları kısıtlı 5 okul belirlenerek bu okullar ve öğrencileri için ihtiyaç listesi hazırlandı. İSTEK Okulları’nın 8 kampüsünden 7000 öğrencinin katıldığı proje kapsamında, daha önceden belirlenen ayakkabı, kıyafet, oyuncak, kırtasiye, temizlik, spor ve laboratuvar malzemeleri vb. ihtiyaçlar temin edilerek her okul için ayrı ayrı paketlendi.

İSTEK Okulları’nın farklı kampüslerinden 40 öğrenci ve öğretmen, malzemelerle birlikte Edirne’ye gelerek Cumhuriyet, Fevzipaşa, Mustafa Necati ve Meriç İlkokulu ile Mimar Sinan Ortaokulu’nu ziyaret etti. Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile birlikte okulları gezen İSTEK’li öğrenci ve öğretmenler hazırladıkları hediyeleri kardeşlerine teslim etti.

İSTEK Okulları Genel Müdürü Ali İhsan Özyazgan kampanyayla ilgili görüşlerini; "Öğrencilerimizin desteğiyle Edirne'deki öğrencilerin ve okulların tüm isteklerini karşıladık. Bu hediyeleri dağıtmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bundan sonra da sosyal sorumluluk projemiz ilçe bazında devam edecek" sözleriyle belirtti.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan İSTEK Okulları’na teşekkür ederek "Sosyal sorumluluk anlamında güzel bir örnek sergilendi. Her öğrencinin ismiyle hazırlanmış ve içinde botu, montu, eşofman takımı, çorabı ve atkısının bulunduğu hediye poşetleri var. Bunun haricinde bazı okulların spor ve kırtasiye malzemesi ihtiyacı da vardı. Bunlar da karşılandı." dedi.

VEYSEL VARDAL GÖRME ENGELLİLER OKULU SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu Öğrenci Meclislerinin hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Sarıyer’de bulunan Veysel Vardal Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin Yeni Yıl Hediyeleri Projesi sonuçlandırıldı.
İlk ve ortaokul öğrenci meclislerimizin organize ettiği projede, ilk olarak Veysel Vardal Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim görmekte olan öğrenci sayısı belirlendi. Ardından öğrencilerin yaş grupları ve alınacak hediye sayısı eşleştirilerek, okulumuz öğrencileri arasından projede yer alacak gönüllüler belirlendi. Okulumuzda toplanan hediyeler, öğrencilerimiz tarafından 28 Aralık 2015 Pazartesi günü Veysel Vardal Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’na götürülüp engelli öğrencilere verildi.
Öğrencilerimiz projenin her aşamasında yer almanın gururu ve sevinciyle, hediyelerini alan engelli öğrenciler de paylaşma ve yardımlaşmanın yarattığı huzurla bir arada zaman geçirdiler.