BRANŞ ETKİNLİKLERİ

JMUN’16 HISAR SCHOOLS

İSTEK Özel Kemal Atatürk Ortaokulu JMUN öğrencilerimiz 15 – 18 Aralık tarihlerinde Hisar Okulları’nda düzenlenen Junior Model of United Nations konferansında okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Bu konferansa farklı ülkelerin sorunlarını ve çözüm yollarını ele almak için katılan öğrencilerimiz Fransa’yı temsil görevi üstlendiler.

Fransız Kültür Merkezi Gezileri

Her sene düzenli olarak ikinci yabancı dil olarak Fransızcayı seçen öğrencilerimizle birlikte Taksim’deki Fransız Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklere katılıyoruz. Yapılan bu gezilerde öğrencilerimiz ikinci yabancı dillerini ilerletme ve pekiştirme imkanı buluyorlar.

Bu sene de 27 Ekim 2016 Perşembe günü 6. sınıflarımızla Fransız Kültür Merkezine bir gezi düzenledik.  Uluslararası Animasyon Filmleri haftası kapsamında yapılan gezimizde; öğrencilerimiz  ünlü Fransız şair Robert Desnos 'un şiirlerinden yola çıkarak yapılan 13 tane kısa film izlediler.

İSTEK’li Matematikçiler Şirince’de…

İstek Kemal Atatürk Okulları Öğrencileri 7-Nisan 2017 tarihleri arasında Nesin Vakfı Matematik köyünü ziyaret edeceklerdir. Her yıl geleneksel olarak gittiğimiz, Şirince köyünün (İzmir - Selçuk) 1 km uzağında, dağ başında ve mutlak bir ıssızlık içinde, yemyeşil bir ortamda,7'den 70'e herkesin her seviyede matematik yaptığı, öğrendiği, öğrettiği ve düşündüğü, Nesin Vakfı'na ait 30 dönümü zeytinlik olmak üzere toplam 55 dönümlük bir köyde, öğrencilerimiz matematiksel düşünme becerilerini geliştirme imkânı bulacaklar.

JMUN KULÜBÜ
Junior Model United Nations (JMUN), 11 - 14 yaş arası okul öğrencilerini günümüz küresel sorunlarını politik ve diplomatik bir şekilde çözmeye teşvik etmek ve geleceğin diplomatlarını, işadamlarını, siyasetçilerini yetiştirmek için bir altyapı oluşturmak amacı ile yapılan bir Model Birleşmiş Milletler Konferansı’dır.

Birleşmiş Milletler’in resmi tarzına sadık kalarak öğrencilere, parlamento usulüne uygun müzakere ve münazara yöntemlerini öğreten JMUN konferansları İngilizce olarak yürütüldüğü, kararların hazırlanması, tüm lobi faaliyetleri ve tartışmalar sadece İngilizce yapılan bu çalışma öğrencilere İngilizcelerini geliştirme ve pratik yapma olanağı da sunmaktadır.

Okulumuzda 5-8. sınıf öğrencilerinden seçilen JMUN Takımı, her yıl İstanbul içinde ve dışında yapılan konferanslara katılmaktadır.