Lise Rehberlik Birimi öğretmenleri tarafından Lise Hazırlık, 9, 10 ve 11.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak 16-17 Eylül 2019 tarihlerinde genel olarak verilecek rehberlik hizmetlerinin neler olduğu, hangi rehberlik ilkelerine göre hizmetlerin yürütüldüğü, iyi bir iletişim ve güven içerisinde, karşılaşılan sorunlar ne olursa olsun çözüm bulunabileceği anlatıldı. Ayrıca 10. ve 11.sınıf öğrencilerine “Yükseköğretim Kurumu Sınav Sistemi (YKS)” hakkında bilgilendirme ve üniversite sınavına yönelik önerileri içeren bilgiler de aktarıldı. Planlama ve zaman yönetiminin daha da önemli hale geldiği vurgulanarak sınava yönelik yapılacak bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri anlatıldı. Seminer, öğrencilerden gelen sorular yanıtlanarak tamamlandı.