İSTEK Özel Uluğbey Lisesi Rehberlik Bölümü tarafından, 04 Ekim 2019 Cuma günü  “Mezunlarla Söyleşi Programı” düzenlendi.

Söyleşiye, geçmiş yıllardan mezunumuz olan Sude ÇAPAN ( Boğaziçi Ünv. / Siyaset Bil. ve Ulusl. İlişk.), Bilge BASKIN (Marmara Ünv. / Diş Hekimliği), Bahar ÖNER (İstanbul Ünv. / Ekonometri), Bora FIRTINA (Marmara Ünv. / Diş Hekimliği), Baha GÖKCAN (Işık Üniv. / Yazılım Müh.) ve Nur Candan Aydiş (Hukuk Fakültesi) katıldılar. Değerli katılımcılarımızdan öncelikle kendilerini tanıtmaları istendi. Sonrasında sınava nasıl hazırlandıklarını, en ağır basan duygularının neler olduğunu, başarı algılarını, ailenin ve arkadaşların etkilerinin neler olduğunu, üniversiteye başladıktan sonra kişisel gelişimlerinde ne gibi farklıklar olduğunu, kariyer hedeflerinin neler olduğu ve dünyada, ülkemizde yeni kariyer eğilimlerine ilişkin görüşlerini sorduk. Özellikle duygular sorulduğunda, stres, heyecan, üzüntü gibi duyguların yaşandığı ifade edildiğinde, 12.sınıf öğrencilerimizin aslında yalnız olmadıklarına ilişkin ifadeleri yer aldı.

12.sınıf öğrencilerimizin motive olduklarına inandığımız etkinliğimizi bir sonraki yıl farklı bir mezun grubumuzla bir araya gelme dileğiyle tamamladık.