Yemek

Yemek Hizmeti Esasları

• İSTEK Okulları’nda yemek hizmeti, ABC Gurme Yemek Hizmetleri firması tarafından yerinde üretim sistemi ile verilmektedir.
  • Anaokulu ve ilköğretim 1. 2. 3. ve 4. sınıflarda öğrenim gören tüm öğrencilerimizin okul yemekhanesinde yemek hizmeti almaları temel kuraldır. Bu kural; ilgili yaş seviyesindeki öğrencilerimizin günde 3 öğün; yeterli ve dengeli beslenmesi, sofra adabı ve paylaşımı öğrenmesi, ince motor becerilerinin gelişimi vb. sebeplerle pedagojik açıdan değerlendirilerek konulmuş olup ilgili yaş seviyesindeki tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz için istisnasız uygulanır.
  • Anaokulu ve ilköğretim 1. 2. 3. ve 4. seviyelerinde sadece geçerli bir sağlık gerekçesi olan öğrenciler hizmetten muaf tutulur. Öğrencinin okulda yemek yiyememesine gerekçe gösterilen hastalığın/rahatsızlığın, aile hekimi ya da hastaneden alınmış geçerli bir rapor ile belgelenmesi zorunludur.
  • Anaokulu ve ilkokul 1-4. sınıf öğrencileri kantinden yararlanamazlar.
  • Anaokulu ve ilköğretim 1. 2. 3. ve 4. sınıflarda öğrenciler, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere günde 3 öğün hizmet alırlar.
  • İlkokul 1-4 seviyesi yemek alanlarında açık büfe salata bar uygulaması vardır.
  • 5. Sınıftan itibaren 12. Sınıfa kadar yemek hizmeti isteğe bağlıdır. Bu seviyede hizmet sadece öğle yemeğini kapsar.
  • 5. Sınıf ve üzeri seviyedeki öğrencilerimize adına hazırlanan elektronik kart verilir. Öğrenci turnike sistemine kartını okutarak yemekhaneye giriş yapar.
  • Öğrenciler yemek kartlarını okulun ilk günü ABC Gurme yetkilisinden teslim alabilirler.
  • Kartını kaybeden ya da unutan öğrenci yemekhaneye giriş yapamaz.
  • Kartı kaybolan öğrenci, ABC Gurme yetkililerinden ücreti karşılığı yeni kart talebinde bulunur.

• 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı yemek ücretlerimiz aşağıdaki gibidir.
  • Anaokulları 3.500 TL (KDV dahil)
  • 1. 2. 3. 4. sınıflar 3.750 TL (KDV dahil)
  • 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. ve 12. sınıflar 3.500 TL (KDV dahil)
  • Anaokulu ve İlkokul 1.2.3.4. sınıf seviyelerinde yemek hizmeti zorunlu, 5. Sınıf ve üzeri seviyelerde isteğe bağlıdır.
  • Yemek ücreti yıllıktır, dönemlik kayıt yapılmaz.
  • KDV oranı %8'dir.

KAYIT İŞLEMLERİ VE ÖDEME SİSTEMİ

Yemek kayıt ve ödeme işlemleri aşağıdaki yöntemlerle yapılır.

Online Ödeme > Okula gelmeden de kredi kartı ile online olarak pesin/taksitli kayıt yapılabilir. Online ödeme için info@abcgurme.com.tr mail adresine talep iletmeniz halinde tarafınıza link gönderilir. Peşin ödemede %4 indirim yapılır.

Bankaya Havale/EFT ile ödeme > ABC Gurme hesaplarına havale/eft yoluyla ödeme yapıp dekontu info@abcgurme.com.tr adresine göndererek kayıt yapılabilir. Peşin ödemede 16 Haziran 2017 tarihine kadar %4, 17 Haziran 2017 tarihinden itibaren %3 indirim yapılır.

Kampüslerdeki Kayıt Masalarına Ödeme > Kampüslerde açılacak ki ABC Gurme kayıt masaları hizmet vermeye devam etmekte olup okulların açılışına kadar açık kalacaktır. Peşin ödemede 16 Haziran 2017 tarihine kadar %4, 17 Haziran 2017 tarihinden itibaren %3 indirim yapılır.

Yemek kayıtlarının okulların açılışına kadar tamamlanması gerekmektedir.

Kredi kartı ile ödemelerde en fazla 9 taksit yapılır.

Kardeş öğrenci indirimi her bir kardeş için %5’tir. Kardeş indirimi her iki kardeşin de yemek hizmeti alması durumunda geçerlidir.

İPTAL ve İADE İŞLEMLERİ

Yemek zorunlu seviyede (Anaokulu, 1.-4. Sınıflar) isteğe bağlı olarak iptal ve iade işlemi yapılmaz.

Okuldan kaydı silinen öğrencilerin yemek ücreti hizmet alınan süre düşülerek iade edilir.

Okuldan kayıt silinmesi durumu dışındaki tüm iade işlemlerinde %10 ücret kesintisi uygulanır.

5. sınıf ve üzeri seviyelerde yemek iptal talepleri; okul yönetiminde bulunan Yemek Hizmeti İptal Talep Formu doldurularak, her aybaşında İSTEK Okulları Genel Müdürlük değerlendirmesi ve onayı ile yapılır. Hesaplama, talepte bulunulan ayın sonu itibariyle yapılır. İade işlemi takip eden ayın ilk haftasında yapılır.

Yemek ücreti MEB’in belirlemiş olduğu öğretim yılının tamamını kapsamaktadır. Bu dönemdeki gün sayısında oluşacak artış ya da azalışlar ücretlendirmede değişikliğe neden olmaz.

31 Aralık itibari ile kayıt silinmesi haricinde iade işlemi alınmayacaktır. Raporlu öğrencilerin sene başında Eylül ayı içerisinde raporlarını sisteme işletmeleri gerekmektedir.

Tüm faturalar aylık olarak öğrenci adına düzenlenerek e-fatura formatında gönderilir.

Sağlıklı beslenme en özen gösterdiğimiz konuların başında gelir. Çocuklarımızın hijyenik koşullarda, uygun kalorilerle ve dengeli olarak beslenmeleri bizim için büyük önem taşır. Menülerimiz çocukların yaş özellikleri göz önünde bulundurularak sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün şeklinde verilir. Yemekler, kampüslerimizde kurulan hijyen koşullarına maksimum dikkat gösterilen yemekhanelerimizde üretilmektedir.

Yemek hizmetlerimizle ilgili detaylı bilgi için tıklayınız...