İstek Dergi

Değerli Okurlar,

Öncelikle 2018 yılının ülkemize, dünyamıza, barış ve huzur getirmesi umuduyla; yeni yılda tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında İSTEK Ailesine yeni bir okul katıldı. İzmir Mavişehir’de açılan İSTEK İzmir Okullarına aramıza hoş geldiniz diyor, tüm İSTEK Okulları gibi eğitim hayatında başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.

Sınav sistemlerindeki değişiklik ve belirsizlikler, öğrenci ve velilerimizin yeni eğitim öğretim yılına bir miktar endişeli başlamasına sebep oldu. Ancak okullarımızda hem öğrencilerimize hem de velilerimize ayrı ayrı yapılan bilgilendirme seminerleri ve eğitim yöntemlerimizdeki güncellemeler ile yeni sınav sürecine hazırlıklı olduğumuzu ve kolayca uyum sağladığımızı bu sayfalardan da duyurmak istiyorum. Süreç boyunca alacağımız her yeni bilgi de sizlere anında aktarılacak. Tüm öğretmenlerimiz, idareci ve yöneticilerimiz, öğrencilerimizin sınava, bilgi düzeyinde hazır olarak ve rahat bir psikoloji ile girmeleri için tüm imkanları ile çalışıyorlar.

2017-2018 eğitim yılının 1. döneminin neredeyse sonuna geldik. 2. dönemin hemen başında, 11 Şubat 2018 Pazar günü İSTEK Anadolu Liseleri Bursluluk Sınavı; 18 Şubat 2018 Pazar günü ise ortaokula gelecek öğrenciler için İSTEK Giriş Sınavı ve tüm öğrenciler için Kampüs Tanıtım Programı gerçekleşecek. Detaylı bilgiyi, okul müdürlüklerimizden ve web sayfamızdan edinebilirsiniz.

Etkinlik ve organizasyonların yoğun olarak düzenlendiği 2. dönemde kurum olarak bizi heyecanlandıran bir kaç organizasyonu da sizinle paylaşmak isterim. Bunlardan biri Yeditepe Üniversitesinde düzenleyeceğimiz, Atatürk’ün bir çok yönüyle ele alınacağı “Atatürk ve Çağdaşlaşma” başlıklı Sempozyum. Bir diğeri,  Türkiye’deki lise öğrencilerine yönelik olarak bu yıl ikinci kez düzenleyeceğimiz Türkiye Zeka Oyunları. Son olarak da daha önceki yıllarda büyük ilgiyle karşılanan, okullardan gelen yoğun talep üzerine bu yıl tekrar düzenleyeceğimiz, İstanbul’daki lise tiyatro gruplarına yönelik tiyatro festivalimiz İSTEK Dramafest. Sadece adıyla söz ettiğim tüm bu organizasyonlarla ilgili geniş bilgi edinmek için İSTEK Okullarının kurumsal sosyal medya hesaplarını ve web sayfamızı takip edebilirsiniz.

Dergimizin 27. sayısını keyifle okumanız dileğiyle…Barış Dalan

İSTEK İstanbul Eğitim Hizmetleri AŞ