İSTEK Semiha Şakir Okulları

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ

Beden Eğitimi Bölümü yaptığı çalışmalarla fiziksel aktivitenin ve oyunun öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve fiziksel açılardan gelişmelerini sağlamasını hedefler.

Temel Hedeflerimiz:

• Atatürk’ün izinde, sağlıklı, üretken ve güçlü bir yapıya sahip, geleceğin büyüklerini ve liderlerini yetiştirmek için bireylerin fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan gelişimlerine destek sağlamak,

• Etkinlik ve turnuvalar düzenleyerek, olimpizm ruhunu içinde hisseden Fair-Play davranışları çizgisinde, sporu hayat felsefesi olarak benimseyen ve yaşam boyu spor yapan insanlar yetiştirmek,

• Aşırı rekabet ve yarışma hırslarını ahlak ilkeleri doğrultusunda dengeleyerek rakibine değer veren sporcular yetiştirmek,

• Çevre bilinci olan, çevreye sahip çıkan ve çevresi ile barışık bireyler yetiştirmek,

• Çevresine güven veren ve sorunlara çözüm üreten, spor ahlakı gelişmiş, kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda “BEN” değil “BİZ” diyebilen, kendi bilgi ve becerilerini paylaşabilen bireyler yetiştirmektir.

Hareket, öğrencilerimizin bedensel gelişimleri için çok önemlidir. Çocukluk döneminde fiziksel aktivitelere katılımın olumlu etkileri büyüktür. Büyüme ve gelişmenin daha iyi olması, aktif yaşam biçimi kazandırılması, ileride oluşabilecek hastalık risklerini azaltmada aşırı kilo alımının önlenmesin de olumlu etkiler göstermektedir. Bu kapsamda düzenli bir spor dalıyla uğraşmak kadar, fiziksel aktivite içeren bazı etkinlikler de çocukların bedensel gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

İşbirliği içinde çalışma, yardımlaşma, sorumluluk alma,  liderlik yapabilme, dostça oynama, mücadele etme, kazananı kutlama, kaybetmeyi kabullenebilme, okul malzemelerini iyi kullanma ve koruyabilme, demokratik hayatın gerektiği tavır ve alışkanlıklar edinebilme, kazandırılması hedeflenen davranışlardandır.

Beden Eğitimi derslerinde konular; komut, alıştırma, işbirliği, kendini denetleme(öz disiplin), problem çözme, öz bakım gelişimi, tekli ve eşli çalışma, takım çalışmaları ve tümevarım yöntemleri ile işlenir. Beden Eğitimi dersleri dışında, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçebileceği branşlarda antrenmanlar yapılır. Özel yeteneği olan öğrenciler Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından okul takımlarına seçilir. Bunun dışında öğrenciler farklı sporlarla da tanıştırılır.

Kampüslerimizde açık ve kapalı spor alanlarımız mevcuttur. Basketbol, voleybol,badmingtaon,masa tenisi,,korfbol sporlarının yapıldığı kapalı spor salonumuz, öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Dans, bale ve jimnastik çalışmaları için kullanılan çok amaçlı salonlarımız bulunmaktadır.

Resmi müsabakaların da yapılabileceği spor salonlarımızda öğrencilere ait soyunma odaları mevcuttur.

Kampüslerimiz içinde bulunan yarı olimpik, 6 kulvarlı kapalı yüzme havuzu bulunur. Kapalı yüzme havuzumuz, 25 m yarı olimpik ebatlara sahiptir. Havuzlarımızda yüzme eğitimi ve yüzme antrenmanları, eğitmenlerimizin eşliğinde yürütülür.

Öğrencilerimiz, dönüşümlü olarak Beden Eğitimi ders saatleri içerisinde havuzdan faydalanır. Ayrıca Sosyal Kulüpler içerisinde yüzme kulübümüz mevcuttur.