İSTEK Atanur Oğuz Okulları

Okulumuz Yabancı Diller Bölümü, dil eğitimi alanında yapılan en yeni çalışmaları yakından takip ederek, öğrencileri uluslararası standartlarda yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Amacımız; öğrencilerimizin ilkokul sınıflarından mezun olduklarında kendilerini ifade edebilmeleri, dinledikleri basit metinleri anlayabilmeleri, kendi seviyelerine uygun metinleri okuyabilmeleri, kısa paragraflar halinde metin yazabilmeleri, ve ortaokulda öğrenecekleri akademik İngilizce öğrenimi için yeterli alt yapıya sahip olabilmeleridir.

İngilizce derslerimiz, 1.sınıflarımızda "Crossroads Programı"na ek olarak 10 ders saati, 2.ve 3.sınıflarımızda 12 ders saati, 4.sınıflarımızda ise 10 ders saati olarak işlenir.

Öğrencilerimizin dil seviyeleri Uluslararası Ölçme ve Değerlendirme araçları ile değerlendirilerek sertifikalandırılır.

EĞİTİM- ÖĞRETİM UYGULAMALARIMIZ:

• Dersler yabancı ve Türk öğretmenler tarafından IB/PYP müfredat çerçevesi içerisinde işlenir. Türk öğretmenlerimiz programın Language and Production (LP) adını verdiğimiz dilbilgisi ve dilin yapısını öğretme kısmını, yabancı öğretmenlerimiz ise Interaction and Exploration (IE) adını verdiğimiz okuma, dinleme, yazma ve konuşma pratiği kısmını derslerinde ağırlıklı olarak işlerler.
  • Dersler hikâyeler, oyunlar, resimli kartlar ve şarkılar ile öğretilir, dilbilgisi kuralları 4.sınıf itibari ile başlar.
  • Derslerde görsel ve işitsel materyallere yer verilir; dersler kitapların interaktif CD’leri ve internet kaynakları ile desteklenir.
  • İkinci dönem içerisinde her sınıf seviyesinde veli portfolyo sunumları düzenlenir, öğrencilerin sene boyunca öğrendikleri çeşitli konuları velilerine sunmaları beklenir.
  • Her ay işlenen konular, yapılar ve kelimeler aylık bültenler ile velilere duyurulur.
  • 2-3-4. sınıf öğrencileri CAMBRIDGE UNIVERSITY tarafından yapılan ESOL YOUNG LEARNERS (Starters-Movers-Flyers) sınavlarına yönlendirilir. Sınavlar sonucunda öğrenciler uluslararası geçerliliği olan sertifikalar ile ödüllendirilir.
  • Tüm yaş gruplarında uluslararası çalışmalar yürütülür. Kart değiştirme projeleri, mektup arkadaşlığı ve Skype üzerinden diğer ülkelerle yapılan görüşmeler yıl boyunca sürdürülür.
  • Uluslar arası e-twinning projeleri yürütülür.
  • Öğrenciler kendilerine sene başında verilen şifreler ile ONLINE okuma programlarına girerek, evde internet ortamı üzerinden okuma çalışması yaparlar. Ayrıca, şifreleri ile RAZ KIDS, BRAIN POP ESL, BRAIN POP JUNIOR siteleri üzerinden dinleme, okuma, oyun oynama gibi birçok interaktif çalışma yapabilirler.
  • Öğrencilerin tatillerinin değerlendirilmesi ve İngilizce kullanımı sınıf ortamından ev ortamına taşımak amacıyla proje ödevleri verilir.
  • Öğrenciler 4. sınıfta haftada 2 saat seçmeli Almanca- İspanyolca dersleri görürler. Amacımız öğrencilerimizin 3. bir dilin varlığını benimsemesi ve bu dilleri sevmesidir.

ETKİNLİKLERİMİZ:

• Spelling Bee (Kelime Yarışmaları)
  • Quiz Show (Bilgi Yarışmaları) (İngilizce-Almanca-ispanyolca)
  • Almanca- İspanyolca Tenefüs Etkinliği
  • Tell and Show Day (Konuşma Günleri)
  • Dress Up Day (Konuşma Günleri)
  • Picture Tournaments (Kelime Yarışmaları)
  • Word Hunt (Kelime Yarışmaları)
  • Story Hunters (Kelime Yarışmaları)
  • Portfolyo Sunumları