İSTEK Atanur Oğuz Okulları

GÖRSEL SANATLAR

Lise Görsel Sanatlar derslerinin amacı;  Görsel Sanatlar eğitimiyle sanatçı yetiştirmek değil, sanatı seven bireyler yetiştirmektir

Öğrencilerimizi, bir sanat eseriyle karşılaştığında nasıl bakılması gerektiğini bilen, sanatı yaşamının bir parçası olarak gören, duygu, düşünce ve izlenimlerini özgün sanatsal tasarımlara dönüştüren, tarihi ve kültürel değerlerimize duyarlı, evrensel düşünceye sahip, sanattan tat alan, özgüveni gelişmiş, yaratıcı üretken, eleştirel bakış açısına sahip, doğayı seven, çevreye saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarını, Türkiye Cumhuriyetinin sosyal ulusal ve kültürel değerlerini kavramış, laik, demokratik, barışçı ve çağdaş nesiler olarak yetiştirmek hedefimizdir.

Atölye Çalışmalarımız:

• Büyük tuval üzerine akrilik boya ile yüzeysel çalışmalar
  • Vitray Sanatı
  • Kil çalışmaları
  • Ahşap Boyama
  • İki ve Üç Boyutlu çalışmalar

MÜZİK

Okulumuzda müzik derslerinin amacı, öğrencilerin müziği etkinlikler aracılığıyla yaşayarak hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline getirmektir.

Derslerimizde ve kulüp etkinliklerimizde temel müzik eğitiminin yanı sıra enstrüman ve koro çalışmaları da yapılmaktadır. Yetenekli öğrencilerden oluşan okul orkestramız, etkinliklerde performans sergilerken aynı zamanda okulumuzu temsilen yarışmalara katılır.

İlgili öğrenciler için konservatuvar sınavlarına yönelik çalışmalar yapılır.