TÜBİTAK

• MEB ve TUBİTAK işbirliği ile ortaokul öğrencileri arasında her yıl organize edilen, “Bu Benim Eserim” Proje Yarışmasının İstanbul İli değerlendirmeleri sonucunda İSTEK Acıbadem Okulları’ nın aşağıda yer alan projeleri BÖLGE FİNALİNE KATILMA HAKKI kazandı. İSTEK Acıbadem Ortaokulu Beste Erdem “Resim Yapmada Matematiğin Rolü” - Matematik, Ayşe Şebnem Çokgezen, Zeynep Naz Doğan “Gezen Enerji”-Fizik.

• Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile yürütülmekte olan 6, 7, 8. sınıf öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması “Bu Benim Eserim” Bölge Çalışma Grubu değerlendirmesi sonuçlandı. İstanbul bölgesinde toplam 12.494 proje başvurusu yapıldı. İstanbul değerlendirmesi sonrasında Bölge Değerlendirmelerinde Avrupa bölgesinden 239 proje,  Asya bölgesinden 201 proje Bölge Çalışma Grubu onayı almış olup, bu projeler 24 Şubat-14 Mart 2014 tarihleri arasında Bölge Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecek. İSTEK Acıbadem Okulları -Ayşe Şebnem Çokgezen ve Zeynep Naz Doğan “Gezen Enerji” Fizik Projesi, Danışman Öğretmen Özlem Çelik

YÜZME

• İSTEK Acıbadem Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerimizden Deniz Palalar, 11-15 Aralık 2013 tarihlerinde Tozkoparan Yüzme Havuzunda yapılan Türkiye Kısa Kulvar 2013 Yüzme Şampiyonası’nda;  100m Kelebek yarışında BİRİNCİLİK, 100m Serbest yarışında İKİNCİLİK, 50m Kelebek yarışında İKİNCİLİK, 200m Kelebek yarışında ÜÇÜNCÜLÜK elde etti.
  •  25-26 Aralık 2013 tarihlerinde, İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları'nın il genelinde düzenlemiş olduğu 11. Geleneksel Yüzme Yarışmaları’nda, İSTEK Acıbadem Okulları öğrencilerimiz aşağıdaki dereceleri elde etti.

*2. sınıf öğrencimiz Demir Demiral, 40m Sırtüstü yarışında ÜÇÜNCÜLÜK,

*6. sınıf öğrencilerimiz Kerem Değer, 40m serbest ve sırtüstü yarışlarında BİRİNCİLİK; İnci Sardağ, 40m sırtüstü yarışında ÜÇÜNCÜLÜK,

*12. sınıf öğrencimiz Deniz Palalar, 80m serbest yarışında BİRİNCİLİK,

*10. sınıf öğrencimiz Ali Caner Aygün, 80m serbest ve sırtüstü yarışlarında İKİNCİLİK,

*11. sınıf öğrencimiz Sezen Nur Kurnaz, 80m serbest yarışında BİRİNCİLİK, 80m sırtüstü yarışında İKİNCİLİK,

*10. sınıf öğrencimiz Yağmur Tatar, 80m serbest yarışında İKİNCİLİK, 80m sırtüstü yarışında BİRİNCİLİK,

*9. sınıf öğrencimiz Sinan Aleksander Özüak, 80m serbest yarışında ÜÇÜNCÜLÜK, 80m sırtüstü yarışında BİRİNCİLİK,

*Hazırlık sınıfı öğrencimiz Onur Umut Toprak, 80m sırtüstü yarışında ÜÇÜNCÜLÜK,

*İSTEK Acıbadem Anadolu Lisesi Genç Yüzme Takımı olarak BİRİNCİLİK.

• İSTEK Acıbadem Anadolu Lisesi öğrencilerimizden Deniz Palalar, Gökhan Bozyiğit, Mert Umut Durmaz ve Ali Caner Aygün, 4x100 Serbest Bayrak yarışında İSTANBUL BİRİNCİSİ, 4X100 Karışık Bayrak yarışında İSTANBUL İKİNCİSİ oldu. Deniz Palalar; 100m Kelebek yarışında İSTANBUL BİRİNCİLİĞİ, 200m Kelebek yarışında İSTANBUL İKİNCİLİĞİ, 50m Kelebek yarışında İSTANBUL ÜÇÜNCÜLÜĞÜ, Gökhan Bozyiğit; 400m Serbest-200 Serbest-100 Kelebek yarışlarında İSTANBUL DÖRDÜNCÜLÜĞÜ, Ali Caner Aygün; 50m Serbest yarışında İSTANBUL DÖRDÜNCÜLÜĞÜ, Mert Umut Durmaz; 200m Sırt yarışında İSTANBUL DÖRDÜNCÜLÜĞÜ kazandı. Ayrıca; Deniz Palalar, Mert Umut Durmaz, Ali Caner Aygün, Gökhan Bozyiğit, Onur Umut Toprak, Sinan Aleksander Özüak, Atakan Destici ve Yarkın Alan’dan oluşan İSTEK Acıbadem Anadolu Lisesi Yüzme Takımı, takım sıralamasında İSTANBUL ÜÇÜNCÜSÜ olarak TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI ön eleme yarışlarına katılmaya hak kazandı.
  •  11-12-13 Mart tarihlerinde Çanakkale'de yapılan Türkiye Şampiyonası Marmara Bölgesi Gençler Grup Yüzme Yarışlarında İSTEK Acıbadem Anadolu Lisesi öğrencilerimiz aşağıdaki dereceleri elde ettiler.

*Deniz Palalar; 50 ve 100m. kelebek branşlarında BÖLGE ŞAMPİYONU, 100m. serbest branşında BÖLGE İKİNCİSİ,

*Gökhan Bozyiğit; 400m. serbest ve 200m. kelebek branşında BÖLGE ŞAMPİYONU, 200m. serbest branşında BÖLGE İKİNCİSİ, 100m.                      kelebek branşında BÖLGE ÜÇÜNCÜSÜ,

*Ali Caner Aygün; 100m. serbest branşında BÖLGE ÜÇÜNCÜSÜ,

*Gökhan Bozyiğit, Mert Umut Durmaz, Ali Caner Aygün ve Deniz Palalar 4x100m. serbest bayrak yarışında BÖLGE ŞAMPİYONU, 4x200m                 serbest bayrak yarışında BÖLGE İKİNCİSİ,  4x100m. karışık bayrak yarışında BÖLGE ÜÇÜNCÜSÜ oldu.

• İSTEK Acıbadem Anadolu Lisesi Genç Erkek Takımı BÖLGE İKİNCİSİ olarak, 2-4 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara’da yapılacak Türkiye Gençler Yüzme Sampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

SATRANÇ

• Satranç´ta 7 yaş İstanbul birincisi olan İSTEK Acıbadem İlkokulu 3. sınıf öğrencimiz Mustafa Cem Şişik, Antalya Kemer´de 25-31 Ocak 2014 tarihleri arası yapılan Türkiye Küçükler Yaş Grupları Satranç Şampiyonası 7 yaş genel kategorisinde 140 sporcu arasından ONUNCU olarak MİLLİ TAKIM havuzuna alındı.