İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları

Sosyal Etkinlikler

İlkokul küçük yaşta öğrencilerin yeteneklerinin ve ilgi alanlarının keşfedildiği bir süreçtir. Bu doğrultuda, öğrencilerimizin çeşitli sosyal ve sportif alanlarda merakını uyandırmak, kendi potansiyellerini keşfederek en iyi şekilde kullanmalarını sağlamak ve aynı zamanda bedensel, zihinsel, sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla okul programımızda Sosyal ve Sportif Etkinlik (SET) derslerine yer vermekteyiz. Bu kapsamda, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendi seçimlerini yaparak; MAKER Club, Piyano, Melodika, Drama, Bale, Halk Oyunları, Yüzme, Satranç, Robotic Club, Keman, Bale/Dünya Dansları, Geleneksel Çocuk Oyunları, Lego Fair Club, Yan Flüt, Gitar, Plastik Sanatlar, Akıl Oyunları, 3D Modelling and Desing Club, Basketbol gibi birçok alanda eğitim almalarına fırsat sunmaktayız.

SET derslerimiz Cuma günleri 2 ders saati süresince, okulumuzda veya dersin içeriğine uygun ortam ve şartlarda, alanında uzman eğitimciler tarafından gerçekleştirilmektedir.

SET derslerinin öğrencilerimize sene başında tanıtımı yapılır. Öğrenciler tercihlerine göre sosyal etkinliklere yerleştirillir. İlgili set dersinin kota sayısı gözetilerek yerleştirme yapılır. Bir ay deneme süresi verilir. Deneme süresinin sonucunda öğrenci bulunduğu sete devam etmek istemez ise bir defaya mahsus olarak set değişikliği yapılmasına izin verilir. Dönem içerisinde set değişikliği yapılmaz.

Gün Sonu Atölyeleri

Hobi saatleri haftaiçi Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri 15.50-16.45 saatleri arasında yapılan sanat, müzik, spor gibi hobi ve ilgi alanlarını zenginleştiren, öğrencilerimizin akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal becerilerini geliştiren eğlenceli ve öğretici ders saatleridir. Hobi saatleri 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz için Ekim ayında başlamaktadır.

• Hobi saatlerine katılım öğrencinin ve velinin isteğine bağlıdır. Öğrenci katılmak istediği hobi dersleri arasında tercih yapar, ilgili dersin kontenjanı gözetilerek yerleştirme yapılır. Hobi saatine katılan öğrencilerin veli izin dilekçeleri sınıf öğretmenlerine iletilmelidir.

• Öğrenci katıldığı branşta yıl boyunca devam eder. Mazeretsiz olarak devamsızlık yapan öğrenciler üçüncü devamsızlıktan sonra çalışmalara katılamazlar.

• Hobi saatine katılan öğrenciler için servis hizmeti yoktur.