İSTEK Bilge Kağan Lisesi PDR Bölümü motivasyon çalışmaları kapsamında, 12.sınıf öğrencilerine yönelik bir etkinlik düzenlendi. Konferans salonunda düzenlenen etkinliğin birinci bölümünde, Kampus Müdürü Aydın Karabaş tarafından sınava hazırlık süreciyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Etkinliğin ikinci bölümünde ise Rehber Öğretmen Ceylan Çağan ‘Motivasyon’ konulu seminer verdi. Öğrencilerin, motivasyonlarını artırmaları ve sınava hazırlık sürecini verimli geçirebilmeleri için neler yapabilecekleri konusunda önerilerin sunulduğu seminerde,  konuyla ilgili akademik,  sanat, spor gibi alanlardan başarılı örneklere de yer verildi. Etkinliğin sonunda, öğrenciler enerjilerinin ve sahip oldukları kaynaklarla ilgili farkındalıklarının arttığını ifade ederek, seminerden memnuniyetlerini dile getirdiler.