İSTEK Bilge Kağan Okulları

Anadolu Lisemiz akademik başarı odaklı bir lisedir.  “Hazırlık + 4 yıl” olmak üzere 5 yıllık eğitim verir. Lisemizde birinci yabancı dil İngilizce, ikinci yabancı dil Almanca’dır. Anadolu Lisesi programı içerisinde Hazırlık sınıfı ile 9 ve 10.sınıflarda Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik dersleri İngilizce olarak verilir. 11 ve 12.sınıflarda bu dersler üniversite hazırlık programı kapsamında Türkçe olarak verilir.

Lise Hazırlık sınıfına öğrenci kabulü Teog sınav puanı baz alınarak yapılır. Hazırlık sınıfına kayıt olan öğrenciler okulun açıldığı ilk hafta Hazırlık Atlama Sınavına girerler. İngilizce düzeyinde belirli bir başarıyı yakalayan öğrenciler 9.sınıfa atlarlar.

Ara sınıflarda okulumuza gelmek isteyen öğrencilere bireysel olarak akademik ve İngilizce sınavları uygulanır. Belirli bir başarı sağlayan öğrenci okula kabul edilir. Tüm sınıf seviyelerinde sınıflar akademik başarı sıralamasına göre oluşturulur.

Uzun zamandır uyguladığımız Bilim İnsanı Yetiştirme Programı içerisinde, akademik başarısı ile öne çıkan öğrencilerimiz ulusal ve uluslar arası çeşitli proje çalışmalarına dahil edilmekte, zaman zaman üniversitede derslere katılmaktadırlar.