Ulusal ve Uluslararası Projeler

EDINBURGH DÜKÜ ULUSLARARASI GENÇLİK ÖDÜLÜ PROGRAMI – (The Duke of Edinburgh’s International Award)

İSTEK Bilge Kağan Okulları olarak, 5 yıldır uyguladığımız Edinburgh Uluslararası Gençlik Ödülü Programı ile öğrencilerini dünyada fark yaratacak becerilerle donatıyoruz.

100’den fazla ülkede milyonlarca gencin dahil olduğu program, 14-24 yaş arası gençler için düzenlenmiş bir kişisel gelişim programı.Programa katılan gençler; toplum hizmeti programlarına katılıyor, yeni hobiler ediniyor, sanat ve spor alanlarında becerilerini geliştiriyor, doğayı tanımayı ve uyum sağlamayı öğreniyor. Program; toplum hizmeti çalışmaları, beceri geliştirme ve girişimcilik, fiziksel gelişim, çevreyi ve doğayı tanıma olmak üzere 4 boyutta uygulanıyor. Programın önemli özelliklerinden biri her öğrencinin bir hobi edinmek zorunda olması. Öğrenciler hobilerini seçerken sadece yetenekleriyle sınırlı kalmıyor, yeni spor ve sanat dallarını da değerlendirerek kendilerini geliştiriyor. Programın son ve en zorlayıcı kısmı ise “macera ve keşif” boyutu. 2 günlük bir doğa yürüyüşü yapan ve çadırlarda konaklayan öğrenciler, farklı doğa koşullarında takım olarak hareket etmeyi öğreniyorlar.

DI (DESTINATION IMAGINATION)

Destination Imagination, okul eğitiminin yanı sıra, gençlerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri basitten karmaşığa her türlü problemin çözümünde yaratıcılıklarını kullanmayı ve yaratıcı düşünceyi bir yaşam tarzı olarak benimsetmeyi hedefleyen, uluslararası alanda yaygın bir organizasyondur. 1999 yılında kurulan ve normal eğitim sürecine paralel olarak, gençlerin yaratıcılıklarını daha çok kullanmalarını, geliştirmelerini ve günlük hayatta uygulama becerilerini artırmayı hedefleyen Destination Imagination, etkinlikleriyle her yıl dünyanın dört bir yanında 100 binden fazla öğrenciye ulaşıyor. Üye ülkelerin ve okulların katıldığı organizasyonların yerel turnuvalarında başarılı olan takımlar dünya finallerine katılmaya hak kazanıyor. Bu yıl öğrencilerimizin oluşturduğu Zehri DI ve DI Topia ekipleri önce Kuşadası’nda daha sonra da Amerika’da düzenlenen DI Dünya Finallerinde ülkemizi temsil etmiştir.

FIRST ROBOTICS COMPETITION (FRC)

FIRST 1989’da gençlerin bilime ve teknolojiye yönelik ilgisini canlandırmak için kuruldu. Manchester NH’de kurulan FIRST, gençleri bilim, mühendislik, teknoloji ve matematik alanlarında bir eğitim ve kariyer hedeflemeye motive eden ve aynı zamanda özgüven ve hayat becerilerini geliştiren ulaşılabilir ve inovatif programlar tasarlar.

2 yıldır okulumuz bünyesinde öğrencilere mühendislik becerisi kazandırmayı amaçlayan Robotic Kulübü öğrencileri, Türkiye ve dünya çapında yarışmalara katılarak ülkemizi temsil etmektedir. Robotic Kulübü öğrencileri, öğrencilere mühendislik becerisi kazandırmayı amaçlayan Türkiye ve dünya çapında düzenlenen yarışmalara katılarak ülkemizi temsil etmektedir. Bunlara ek olarak okulumuz bünyesinde bulunan atölyede bireysel ve grup projeleri geliştirerek inovatif ürünler üretmektedirler.