Kampüsümüz hakkında

Okulumuz İSTEK İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı okullar zincirinin bir halkası olarak 1989 yılında İSTEK Özel Acıbadem Deneme Lisesi ” adıyla hizmete açılmıştır. Aydınlanan bilinçler için 2001 yılında “ Acıbadem Fen Lisesi ” kurulmuş olup, 2011-2012 eğitim öğretim yılında kapatılmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında fen lisemiz tekrar eğitime açılmıştır.

Okulumuzun 13.490 metrekare kullanım alanı olarak binası, 4300 metrekare ise bahçe alanı vardır. Bünyesinde 523 kişilik iki katlı konferans salonu, 300 kişilik iki ayrı yemekhane, 200 kişilik öğrenci kantini, kapalı spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır.

VİZYONUMUZ
Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın;

• Yaratıcı,
  • Dünyaya uyumlu,
  • Sorunlara çözüm getiren,
  • Girişken,
  • Yurtsever,
  • Yüksek donanımlı,
  • Üretken,
  • Ahlaklı,
  • Dinamik,
  • Öğrenmeyi seven,

Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak.

MİSYONUMUZ

Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş,
Dünya’da ve Türkiye’de tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak,

• Üretken,
  • Yaratıcı,
  • Sorumluluk sahibi,

Bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri;

• En gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş,
  • Teknoloji destekli,
  • Yabancı dil ağırlıklı ve
  • Dünya merkezli eğitim ile yetiştirmektir.

İLKELERİMİZ

Atatürkçü düşüncenin, Türk toplumu için tek alternatif ve tükenmeyecek umut kaynağı olduğuna inanan İSTEK Okulları, ilkelerini de büyük düşüncelerden alır. Okullarımız, ulusal kültürümüzü Atatürkçü düşüncenin ışığında sunarak, öğrencilerini aşağıdaki ilkeler doğrultusunda eğitir:

• Yurt ve dünya sorunlarına duyarlı olmak.
  • İnsan ve vatandaşlık haklarına saygılı olmak.
  • Barıştan yana olmak.
  • Çevreyi koruma konusunda duyarlı olmak.
  • Gerçekçi olmak.
  • Araştırmacı ve bilimsel düşünceye sahip olmak.
  • Girişimci olmak.
  • Çok yönlü olmak.
  • Sanatsal beğeni ve estetik anlayış sahibi olmak.
  • Öğrenimin daha sonraki aşamalarında ve meslek seçiminde gerekli olacak bilgi ve beceri ile donanmak.
  • Kendisiyle barışık, üretken ve uyumlu bir kişilik sahibi olmaktır.