Destek Hizmetleri

Sağlık

Öğrencilerimizin sağlığı tüm okullarımızda dikkatle izlenir, fiziksel gelişim ve sağlık durumlarıyla ilgili her türlü bilgi kayıt altına alınır. Düzenli ilaç kullanması gereken öğrencilerimizin ilaç saatleri dikkatle takip edilir ve ilaçlarını doğru bir şekilde, aksatmadan kullanmaları sağlanır. Tüm okullarımızda acil bir durumda ilk müdahaleyi yapabilecek şekilde donatılmış revirler bulunur. Sağlık birimimizde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı doktorumuz ve okul hemşireleri görev yapar. Hastane müdahalesi gerektiren çok acil durumlarda öğrenci gecikmeksizin hemşire gözetiminde en yakın hastaneye götürülür ve velisine derhal haber verilir.
Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Diş ve Göz Hastaneleri’nden uzman doktorlar okullarımızda düzenli taramalar yapar. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik, sağlıkla ilgili konularda seminer ve bilgilendirme çalışmaları da yine Yeditepe Üniversitesi Hastanesi uzman doktorları tarafından verilir.

Güvenlik

Güvenlik okullarımızda ileri teknolojilerle desteklenerek, uzman ve yetkin personel tarafından sağlanır. Tüm kampüslerimizde gündüz ve gece güvenliğini sağlayan “özel güvenlik birimi” yer alır. Okullarımızda güvenlik için güçlü bir teknik donanım ve yüksek güvenlik standartları kullanılır. Tüm giriş çıkışlar bilgisayar ortamında kaydedilir. Kampüslerimiz ve çevreleri dahili ve harici güvenlik kameraları ile izlenerek tüm gün görüntü kontrolü ve kaydı yapılır.

Kıyafet

İSTEK Okulları'nda kullanılan öğrenci kıyafetleri Türkiye'nin önde gelen okul kıyafetleri üretici tekstil firmalarına, üst giyim kumaşları %100 pamuk hijyenik ve terin dışarı atılmasını sağlayan özel kumaşlardan ürettirilmektedir.
Kıyafetlerimiz kanserojen madde içermeyen, azottan arındırılmış, organik boyayla boyanmış, nefes alan giysilerdir. Alt giyim kumaşları pantolon, etek vs. ise daha mukavemetli olması açısından %30 polyester %70 pamuk olarak İSTEK Özel Konseptiyle ürettirilmektedir.
Üretimde kullanılan kumaşların tamamı onaylı laboratuvarlarda fiziksel ve kimyasal testlerden geçmektedir.
Kıyafetlerin dayanıklılığının artması için yıkama talimatlarına uyularak ve uygun deterjan kullanılarak yıkanması ürünün daha uzun süre kullanılmasını sağlayacaktır. Okul kıyafetlerinde yapılan çeşitli kalıp çalışmalarıyla her yaş grubuna hitap eden ölçü seçenekleri mevcuttur. Ürünlerimiz İSTEK öğrencilerine özel olarak imal edilir.
İSTEK ürünlerinin satıldığı mağazalarımız, öğrenci ve velilerimize zaman kazandırmak ve tüm okul ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, 11 ay hafta içi 5 gün 08.30 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Ulaşım

İSTEK Okulları’nda ulaşım hizmeti grup şirketlerimizden İSTEK Servis A.Ş. tarafından sağlanır. Okullarımıza ulaşımda güvenlik ve trafik kurallarına uyum kesin bir standart olarak yer alır. Öğrencilerimiz evlerinin önünden alınarak okul çıkışında yine evlerine bırakılırlar. Servis araçlarımızda; öğrencilerimizin kesinlikle emniyet kemerlerini takmaları sağlanır. Anaokulu, ilköğretim 1. kademe öğrencilerine servis hosteslerimiz eşlik eder. Servislerimizde trafik kurallarına ve hız limitlerine kesinlikle uyulur. Araçların güvenliği ve kontrolü kurumumuzun garantisi altında bulunur.
Servis araçları, sürücü ve rehber personellerimiz 28.08.2007 tarih ve 26627 sayılı resmi gazetede yayımlanan “ Okul Servis araçları Hizmet Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara sahiptir.7 yaşın üstünde araç çalıştırılmaz. Anaokulu ve ilkokul servislerinde rehber personeller bulunmaktadır. Sürücüler en az 5 yıllık tecrübeye sahiptirler. Tüm araçlar Okul Servis Yönetmeliği’nde belirtilen standart donanımlara sahiptir.

Yemek

Sağlıklı beslenme en özen gösterdiğimiz konuların başında gelir. Çocuklarımızın hijyenik koşullarda, uygun kalorilerle ve dengeli olarak beslenmeleri bizim için büyük önem taşır. Menülerimiz çocukların yaş özellikleri göz önünde bulundurularak sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün şeklinde verilir. Yemekler, kampüslerimizde kurulan hijyen koşullarına maksimum dikkat gösterilen yemekhanelerimizde üretilmektedir.

Kırtasiye

Etkili eğitimde kullanılan tüm Türkçe ve yabancı dil kitapları, online eğitim materyalleri ve eğitim cd’leri gibi görsel ve işitsel donanımlar, kitap satın alma birimimiz tarafından temin edilmektedir.

• Birimimiz, Türkiye'nin seçkin distribütörleri ve dünyanın lider yayıncı kuruluşları ile çalışmaktadır.
  • Ayrıca İSTEK Okulları Kütüphanelerinde öğrencilerimizin hizmetine sunulan kitap, basılı ve online süreli yayınlar ile elektronik veri tabanları lisans anlaşmaları çerçevesinde tarafımızdan temin edilerek koleksiyona eklenmektedir.

Kırtasiye Hizmetleri

• İSTEK Okulları’na hizmet veren mağazamızda sizlerin ihtiyaç duyduğu ürünlerin tedarik ve satışından sorumludur. Ürün çeşitlerimiz, yasal düzenlemelere ve kalite standartlarına uygun üretim yapan yetkili firmalardan temin edilmektedir.
  • İnsan sağlığına zararlı kırtasiye ürünleri, mağazalarımızda kesinlikle bulundurulmamaktadır.
  • Mağazalarımızın teknik altyapıları sürekli geliştirilmekte, alışverişlerinizde kolaylık sağlayabilmeniz amacıyla İSTEK STORE mağaza konseptini ve online satış mağazası projesinin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.