İSTEK Okulları’nda IB DP

Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı, 16-19 yaş grubundaki öğrencilere yönelik geniş kapsamlı bir eğitim programıdır. Üniversite öncesinde tamamlanır ve iki yıl sürer. Yüksek motivasyonuyla bu programı tercih eden lise öğrencileri bitirme sınavları sonunda uluslararası geçerliliği olan IB Diploması alırlar. Türkiye’deki IB Programı ise üniversiteye giriş öncesindeki akademik tercihler dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığı gerekliliklerine uygun bir şekilde hazırlanmıştır.

IB öğrencileri 10. sınıfta DP hazırlık yılını okurlar. MEB müfredatında yer almayan ama IB ders seçenekleri arasında bulunan İşletme, Küresel Politika ve Bilgi Kuramı gibi dersler alırlar. “Pre-IB Yılı” adı verilen bu hazırlık yılı sonunda öğrenciler yükseköğrenim seçimlerine göre almak istedikleri dersleri belirleyebilirler. IB DP programı, İSTEK Acıbadem Anadolu Lisesinde, İSTEK Atanur Oğuz Anadolu Lisesinde ve İSTEK Antalya Lara Anadolu Lisesinde uygulanmaktadır.