ENERJİ KULÜBÜ

Enerji kulübünün amacı,

-Öğrencilerin mühendislik özelliklerini geliştirmek,

-Gerçek hayatta karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulmayı öğretmek,

-21. yüzyıl becerilerine ulaşmalarını sağlamak, sosyal sorumluluk projeleri geliştirmek,

-Okul içerisinde ve okul çevresinde enerji tüketimini azaltacak yöntemler bulmak,

-Kaynakların verimli kullanımının öğretilmesini sağlayıp kişilik gelişimlerine yardım etmektir.

-Kulüp projeleri içerisinde yer alan rüzgar tribünü ve solar enerji panelleri yapımında aktif rol oynamalarını sağlayıp dizayn ve üretme yeteneklerini geliştirmek ve boş vakitlerini değerlendirebilecekleri, eğlenebilecekleri hobiler edinmelerini sağlayıp öğrencilerimizi sorumluluk sahibi bireyler yapmaktır.

YAPILACAK ETKİNLİKLER ve PROJELER:

*Okulumuzda ve çevremizde enerjinin doğru kullanılmasını sağlamak amaçlı pano ve broşürlerin hazırlanıp dağıtılması

*TÜBİTAK MAM gezisi

*Avcılar Elektrik Santrali gezisi

*Öğrencilerimizin üreteceği rüzgar tribünü yapımı

*Solar enerji paneli elektrik üretimi

ZEKA VE AKIL OYUNLARI KULÜBÜ

Eğlenceli matematik, strateji ve zekâ oyunları kulübü öğrencilerimizin zekâ ve strateji oyunları ile eğlenirken, zeka potansiyellerinin farkına varmalarını ve ayırt edebilme yeteneklerinin gelişimini amaçlamaktadır. Zekâ oyunları zihinleri açan, hızlı karar verme, matematiksel zekâlarını geliştirme gibi birçok kazanıma sahiptir. Ayrıca zekâ oyunları kişilerde çözüm odaklı ve algoritmik düşünme yeteneği ile bir probleme çözüm odaklı yaklaşım yapma becerisi de kazandırır.  Öğrencilerimize belirlenen oyunlar öğretilerek; onların ezberci zihinlerden uzaklaşıp, araştırmacı, planlı hareket eden, öngörüsü güçlü, çözüm üretme ve çok yönlü düşünme yeteneğini geliştirici bireyler olması hedeflenmektedir.  Ayrıca yapılan aktiviteler ile öğrencilerin, grup bilincinin farkına varmaları, etkili iletişim kurabilmeleri ve hızlı, pratik düşüne bilme yetenekleri geliştirilmektedir.

• Sudoku
  • Dokuz taş