İSTEK Belde Okulları

Üniversiteye Hazırlık Programı

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz11. Sınıftan itibaren bir hazırlık sürecine girerler. 11. Sınıfta üniversiteye hazırlık aşaması, eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla etkinleşir.11. sınıflar için TYT-AYT çalışmaları Cumartesi günleri saat 08:30’da başlayıp 17:00’a kadar devam eder. Bu süreçte 6 saat zorunlu ders alan öğrenciler, birebir ve grup etütleri ile öğrendiklerini pekiştirme fırsatı yakalarlar. Hafta içi 15:30’dan 17:00’a kadar iki günü zorunlu olmak üzere dört gün etüt ve soru çözüm programına tabi tutulurlar.

12. sınıflar ise sezon başlamadan iki hafta öncesinde TYT ve AYT çalışmalarına başlatılırlar. 12. Sınıflarda TYT ve AYT çalışmaları hafta içi ve cumartesi günü tüm ders saatlerinde 12. Sınıf müfredatı içinde yoğurulduğu total bir program ile yürütülmektedir. Başka bir deyişle 12. Sınıf öğrencilerimiz hafta içi 40 ve cumartesi günleri 6 olmak üzere 46 saatlik zorunlu bir üniversiteye hazırlık programı içinde bulunurlar. 12 sınıf öğrencilerimizin de hafta içi dört gün boyunca 15:30 – 17:00 arasında soru çözüm ve etüt çalışmaları mevcuttur. Ayrıca cumartesi günü 6 saat zorunlu dersten sonra 17:00’a kadar kendi belirledikleri ders ihtiyaçlarına göre etüt çalışmaları sürdürülür.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz ders ve etüt çalışmalarının yanı sıra konu tarama soruları, genel deneme sınavları ve Türkiye geneli deneme sınavları ile öğrendiklerini pekiştirmektedirler.

12. Sınıflar Konu Tarama Sınavı Programı

-Ayda bir defa Matematik – Sosyal ve Fen – Türkçe sınavları uygulanır.

-Konu tarama sınavları genellikle Cuma günleri uygulanır.

12. Sınıflar TYT- AYT Denemeleri Programı

-Denemeler Mayıs ayına kadar ayda iki kez uygulanır.

-Mayıs ve Haziran ayında konuların bitmesiyle birlikte daha yoğun bir deneme sınavı programına tabi olurlar.

11. Sınıflar Programı

-Ayda bir kez Konu Tarama Sınavı, bir defa Deneme Sınavı uygulanır.