İSTEK Belde Okulları

1. IB PYP

Uluslararası Bakalorya – İlk Yıllar Programı

(International Baccalaureate  – Programme – IB PYP)

İSTEK İlkokullarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatı, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun İlk Yıllar Programı ile entegre edilerek uygulanır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın her sınıf düzeyi için öngördüğü kazanımlar IB PYP’nin sunduğu çerçeve etrafında yapılandırılarak geliştirilir. 3-12 yaş arasındaki çocuklar için hazırlanmış olan Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı IB PYP, araştırma ve sorgulamanın merkezde olduğu bir programdır. Amacı; ulusal ve uluslararası değerlere sahip, daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmak isteyen bireyler yetiştirmektir.

İSTEK Belde Anaokulu ve İlkokulu, İlk Yıllar Programı’nı aday okul olarak uyguladığı süreçte danışmanlık ziyaretini başarıyla tamamlamıştır. Yetkilendirme süreci öncesinde programı aday okul olarak uygulamaya devam eden İSTEK Belde anaokulu ve İlkokulu tüm süreçlerin tamamlanmasının ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılında yetkilendirme ziyaretini geçirmiştir.

Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı (IB PYP), 3-12 yaş arasındaki çocuklar için hazırlanmış bir müfredat çerçevesidir. Program araştırma ve sorgulamanın merkezde olduğu bir felsefe üzerine kurulmuştur. Programın amacı ulusal ve uluslararası değerlere sahip, daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmak isteyen bireyler yetiştirmektir. Okulumuzda Türk Milli Eğitim Programı Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı (PYP) ile desteklenerek zenginleştirilmiştir.

DI (DESTINATION IMAGINATION)

Destination Imagination, okul eğitiminin yanı sıra, gençlerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri basitten karmaşığa her türlü problemin çözümünde yaratıcılıklarını kullanmayı ve yaratıcı düşünceyi bir yaşam tarzı olarak benimsetmeyi hedefleyen, uluslararası alanda yaygın bir organizasyondur. 1999 yılında kurulan ve normal eğitim sürecine paralel olarak, gençlerin yaratıcılıklarını daha çok kullanmalarını, geliştirmelerini ve günlük hayatta uygulama becerilerini artırmayı hedefleyen Destination Imagination, etkinlikleriyle her yıl dünyanın dört bir yanında 100 binden fazla öğrenciye ulaşıyor. Üye ülkelerin ve okulların katıldığı organizasyonların yerel turnuvalarında başarılı olan takımlar dünya finallerine katılmaya hak kazanıyor.

MODELS OF UNITED NATIONS – (MUN)

Model Birleşmiş Milletler Konferansı (Model United Nations- MUN), Birleşmiş Milletlerin gündemindeki konu ve sorunlara çözümler üretmek amacını taşımakta; teknoloji çağındaki gençlerin bu konuları araştırıp genel kültürlerini, bakış açılarını geliştirmesinde ve dünya sorunlarına farkındalık kazanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Öğrencilerimiz 2010-2011 yılında ilk defa katıldıkları ABD Florida’daki MUN konferansından beri, bu alanda çalışmalarını sürdürmektedirler.

İSTEK Belde Okulları MUN Kulübü, 27-30 Mart 2015 tarihlerinde, İstanbul içi ve dışı lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla 1.BELMUN (BELDE MODEL UNITED NATIONS) konferansını “Cahiliyet Vebasını İyileştirme” temasıyla başarıyla gerçekleştirmiştir. Konferans İngilizce yürütülmüş, belirlenen küresel sorunlar yedi komitede tartışılmış ve çözümler üretilmiştir. Çalışmalar, bu yıl da sürecektir.