Destek Hizmetleri

1. Sağlık
Sağlık birimimiz, öğretim yılı başında güncellenen sağlık kartları ile veliler tarafından bilgilendirilir. Özel sağlık durumu bulunan öğrencilerimiz okul sağlık birimi, danışman/sınıf öğretmenleri ve okul yönetimi tarafından gözlemlenir. Gerçekleştirilen gezilerde, mutlaka sağlık birimimiz sorumlularından biri veya temel ilkyardım bilgisine sahip eğitim personeli bulundurulur. Acil bir durum oluşması durumunda, öğrenci, veli onayı alınarak anlaşmalı sağlık kurumlarına ulaştırılır.

2. Güvenlik
Okulumuzun fiziki alanları güvenlik görevlileri ve 7/24 saat yayın yapan kapalı devre güvenlik kameraları ile takip edilmektedir. Bulunduğumuz bölge itibarı ile yabancıların okul alanlarına yaklaşmaları kolaylıkla tespit edilebildiği gibi Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile bilgi akışı içinde gerekli güvenli okul ortamı yaratılmıştır.

3.Kıyafet
Öğrencilerimiz, İSTEK Okullarının tümünde kullanılan ve kendi yaş gruplarına göre belirlenmiş okul kıyafetlerini giyerler ancak çarşamba günü okul ortamına uygun serbest kıyafet giymekte özgürdürler.

4. Ulaşım
Kampüse geliş ve gidişlerinde okulun ulaşım servisini kullanan öğrenciler, okula gelmeden araçtan inemezler; okul dışına, kayıtlı oldukları servis aracı ile çıkarlar. Servis araçları okula, okulun başlangıç saatinden 30-10 dakika  önce gelir, gün sonu BODS görüşmesinin ardından  okuldan ayrılır.

Öğrencilerimiz,

•  Okul servis aracına zamanında gelirler.
  •  Serviste emniyet kemerlerini bağlar ve inene kadar bağlı tutarlar.
  •  Aracı temiz tutarlar.
  •  Servis camlarını izin verildiği  ölçüde  aralar, servisteki diğer öğrencilere, servis sürücüsüne ve hostesine saygılı davranırlar.
  •  Yiyecek içecek ihtiyaçlarını servis dışında karşılarlar.
  •  Servis sürücüsünün dikkatini dağıtacak davranışlarda bulunmazlar.
  •  Okula, sözleşme yapılan adresin dışında farklı bir adresten farklı bir servis aracı ile ulaşım sağlamak istediklerinde, velilerinden getirdikleri dilekçeyi okul müdürlerine ya da müdür yardımcılarına verirler.
  •  Farklı bir adrese bırakılmaları konusundaki taleplerini, veli dilekçesi ile sabahtan okul müdürüne ya da müdür yardımcısına iletirler.
  •  İzinli çıkışlarda, izin kâğıdının bir nüshasını okul güvenliğine teslim ederler. (Teslim edilmeyen izin kâğıdı, servis sürücüsünün  öğrencinin okulda olduğunu düşünmesine ve beklemesine neden olmaktadır.)

Servis araçları, sürücü ve rehber personellerimiz 28.08.2007 tarih ve 26627 sayılı resmi gazetede yayımlanan “Okul Servis araçları Hizmet Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara sahiptir. 7 yaşın üstünde araç çalıştırılmaz. Anaokulu ve ilkokul servislerinde rehber personeller bulunmaktadır. Sürücüler en az 5 yıllık tecrübeye sahiptirler. Tüm araçlar Okul Servis Yönetmeliği’nde belirtilen standart donanımlara sahiptir. Servis araçlarında GPS uydu takip sistemi bulunmakta, veli ve ulaşım sorunları araçların konumlarını http://kids.arvento.com81/ adresi üzerinden izleyebilmektedir.

5. Yemek

İSTEK Okulları, obezite ve beslenme bozukluklarına bağlı hastalıkların, okulda doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılarak iyileştirilmesi, tüm öğrencilerin doğru ve sağlıklı beslenmesi hedefiyle yemekhanelerini yeniledi.

Anaokulundan lise seviyesine kadar yenilenen yemekhanelerde, lise öğrencileri restoran düzeyinde açık büfe hizmeti almaktadır. Yemek sektörünün modern teknolojilerine uygun olarak kurulan yemek üretim merkezleri, hijyen koşulları, sağlıklı mönüler, kaliteli, doğal ve taze ürünler ile doğru beslenme hareketi başlatıldı. Geleneksel ev yemeği usullerine göre, sağlıklı pişirme yöntemleriyle hazırlanan yemekler ile öğrenci, öğretmen ve çalışanlara kaliteli ve lezzetli bir yemek hizmeti sunuluyor.

İSTEK Belde Okulları kantinleri, okul yönetimimiz, sağlık birimimiz ve Okul Aile Birliği tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Okulumuz İlkokul (1-4. sınıf) öğrencileri, okul yönetimi ve sınıf öğretmenlerinin gözetiminde sadece haftada bir defa okul kantinini kullanabilirler.