Kampüsümüz Hakkında

img_0426

1986 yılında İSTEK Belde Lisesi adıyla açılan İSTEK Belde Okulları, Nakkaştepe’de 11.866 m²’lik bir alan üstünde kuruludur.

1996-1997 eğitim öğretim yılı başında okul bünyesinde İSTEK Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü açılmıştır. Güzel Sanatlar Lisesi, Türkiye’de ilk defa yabancı dilde sanat eğitimi veren bir okul niteliği taşımıştır.

1997-1998 eğitim öğretim yılında 8 yıllık zorunlu eğitimin başlamasıyla okul bünyesinde ilköğretim okulu oluşturulmuştur.

1999-2000 eğitim öğretim yılında anaokulu, 2005-2006 eğitim öğretim yılında Fen Lisesi açılmıştır.

32 yıldır ulusal ve uluslararası alanda varlık gösteren Belde Okulları, İSTEK Okulları’nın Anadolu Yakasındaki dört eğitim kampüsünden biridir. Diğer 4 kampüs, Avrupa yakasında hizmet vermektedir.

Belde Okulları, bünyesindeki Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi olmak üzere toplam 5 okulu ile k12 çerçevesinde eğitim- öğretim veren lider bir kampüstür.

VİZYONUMUZ
Ülkenin ve dünyanın geleceğine katkı sağlayacak lider bireylerin yetiştirildiği, ulusal ve uluslararası alanda önder bir eğitim kurumu olmak.

MİSYONUMUZ
Sosyal ve kültürel farkındalığı gelişmiş, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, ulusal ve uluslararası değerlerle donanmış, kendine güvenen, ülkesine ve dünyaya olumlu katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek.

İLKELERİMİZ

• Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş,
  • Temel demokratik değerlerle donanmış,
  • Din, dil, ırk, mezhep ayrılıklarının kültürel zenginlikler olduğu bilincini kazanmış; her insanın eşit olduğunu bilen, hoşgörülü,
  • Çağdaşlaşmada aklın ve bilimin önemini kavrayan,
  • Araştırma, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş, analitik düşünebilen,
  • Yaratıcı, üretken, girişimci,
  • Türkçede ve öğrendiği yabancı dillerde kendini yazılı ve sözlü olarak etkin bir şekilde ifade edebilen,
  • Öğrencilik yaşamı boyunca en az bir kez uluslararası değişim programına katılarak uluslararası ve kültürlerarası bilinç kazanan,
  • Kültürel, sanatsal, sportif çalışmalarda yer alan,
  • İletişim becerileri kuvvetli,
  • İşbirliğine açık, ekip çalışmasına inanan,
  • Öğrendiklerini günlük hayatla ilişkilendirebilen,
  • Kendine ve çevresine saygılı, duyarlı, farkındalığı gelişmiş bireyler yetiştirmek.

İstanbul’un hem merkezinde hem de doğayla iç içe, 12 dönümlük arazisi, sessiz, güvenli ve huzurlu konumu ve elbette modern yapısıyla, pek çok velinin ve öğrencilerin beğenisini kazanan ve tercih ettiği bir kampüstür.

• Teknolojik Donanımlı Sınıfları

-Robotik ve Kodlama Atölyeleri

• Fizik, Kimya, Biyoloji ve Fen Bilgisi Laboratuvarları
  • Proje Odaları
  • Kütüphane ve Medya Merkezleri
  • Kantinleri ve yemek sektörünün modern teknolojilerine uygun olarak kurulan yemek üretim merkezlerinde hazırlanan yemeklerin sunulduğu yemekhaneleri
  • 450 Kişilik Konferans Salonu
  • Her Türlü Spor Faaliyetine Uygun Kapalı Spor Salonu
  • Yarı Olimpik Yüzme Havuzu
  • Ses Geçirmeyen Özel Müzik Derslikleri ve Profesyonel Kayıt Stüdyosu
  • Görsel Sanat Atölyeleri
  • Sağlık Birimi ile modern kampüs binamızda, çağdaş eğitim- öğretim etkinlikleri için gereken ortamlarda bulunuyoruz.