İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları

Üniversite sınavlarına hazırlık aşamasında 9. Sınıftan başlayarak akademik programımız içerisine yerleştirdiğimiz dersler ve sınavlar(KDS, TYT, YKS, VAKIF ORTAK DENEMELERİ) sayesinde her sınıf seviyesinde başarılı olmak en başta gelen amaçlarımızdandır.

Üniversite hazırlık çalışmalarımız 11. Sınıfta yoğunlaşır ve 11. Sınıfın sonunda haziran ayı ile birlikte devam eder.  12. Sınıf çalışmalarımız ağustos ayında kurs programı ile başlar ve okul açılıncaya kadar hızlandırılmış bir kurs programı ile devam edilir. Okul açıldıktan itibaren çalışmalarımız aynı ciddiyetle devam eder.

Alanında uzman öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz kurs programını hafta içi ve hafta sonu devam ettirirler. Her hafta YKS sınavının ilk oturumu olan TYT sınavı düzenli olarak 12. Sınıf öğrencilerimize uygulanır. Her 3 haftada bir de çift oturumlu YKS sınavı uygulanır. Bu sınavların sonuçlarına göre her öğrenci; rehberlik birimİ, sınav koordinatörü ve danışman öğretmenler tarafından incelenir. Yapılan incelemeler sonucunda öğrencilerimiz için hafta içi ek dersler, konu etütleri, soru çözüm etütleri planlanır.

Her sınavda, öğrencilerin hangi konularda yanlışları varsa analiz edilip ders öğretmenleri ile paylaşılır. Öğrencilerin mevcut öğrenme düzeyinde kazandığı ivmeyi ölçümleyen, onları bulundukları düzey konusunda bilgilendiren Ölçme Değerlendirme Birimi, genel değerlendirme sınavları (KDS, TYT, YKS) ile ilgili tüm süreçleri de yürüterek öğrencinin genel durumunu, eksik olduğu kazanımları ve sınav analizlerini              raporlar.
PDR birimi tarafından tüm öğrencilerin dâhil edildiği Kariyer Planlama Programları (mezunlarla söyleşi, meslek tanıtım günü, yurt içi ve dışı eğitim programlarının tanıtılması vb.) düzenlenir. Öğrencilere, istedikleri üniversite ve bölümlerde yükseköğrenimlerini sürdürebilmeleri, mutlu birer üniversiteli olmaları için tercih rehberliği yapılır.