İSTEK Kaşgarlı Mahmut Okulları

1985 yılında Sayın Bedrettin Dalan tarafından kurulan İSTEK Vakfı, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş ve girişimci nesiller yetiştirmektedir. Bugün Anaokulundan Üniversiteye uzanan bir eğitim zincirine sahip kurumumuz 22 Anaokulu, 22 İlkokul, 22 Ortaokul, 20 Anadolu Lisesi, 14 Fen Lisesi ve Yeditepe Üniversitesi ile ülkemizin geleceğinde söz sahibidir.

1987 - 1988 öğretim yılında faaliyete geçen okulumuz, adını Türk büyüklerimizden biri olan Kaşgarlı Mahmut' tan almıştır. Kampüsümüzde öğrenciler anaokulundan lise son sınıfa kadar öğrenim görmektedir.

İSTEK Kaşgarlı Mahmut Kampüsü Sultangazi’ de 9360 metrekarelik büyük bir arazide yer almaktadır. 320 kişilik konferans salonu, kütüphanesi, kapalı spor kompleksi, yüzme havuzu, müzik ve resim atölyeleri, müzik kayıt stüdyosu, 4 adet fen bilimleri ve bilgisayar laboratuvarları, maker atölyesi, büyük yemek salonu, açık spor alanları, etkinlik salonları, oyun alanları ve teknolojik donanımlı derslikleri ile öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimlerine olanak sağlayacak her türlü fiziksel imkâna sahiptir.

VİZYONUMUZ
Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın;

• Yaratıcı,
  • Dünyaya uyumlu,
  • Sorunlara çözüm getiren,
  • Girişken,
  • Yurtsever,
  • Yüksek donanımlı,
  • Üretken,
  • Ahlaklı,
  • Dinamik,
  • Öğrenmeyi seven,

Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak.

MİSYONUMUZ

İSTEK Okulları olarak misyonumuz; Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, bireysel farklılıkları önemseyen bir ortamda, Dünya'da ve Türkiye'de tercih edilen, ülke ve dünya geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, üretken, yaratıcı, sorumluluk sahibi, bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; en gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, teknoloji destekli, yabancı dil ağırlıklı ve dünya merkezli eğitim ile dünya vatandaşı olarak yetiştirmektir.

İLKELERİMİZ

Atatürkçü düşüncenin, Türk toplumu için tek alternatif ve tükenmeyecek umut kaynağı olduğuna inanan İSTEK Okulları, ilkelerini de büyük düşüncelerden alır. Okullarımız, ulusal kültürümüzü Atatürkçü düşüncenin ışığında sunarak, öğrencilerini aşağıdaki ilkeler doğrultusunda eğitir:

• Yurt ve dünya sorunlarına duyarlı olmak.
  • İnsan ve vatandaşlık haklarına saygılı olmak.
  • Barıştan yana olmak.
  • Çevreyi koruma konusunda duyarlı olmak.
  • Gerçekçi olmak.
  • Araştırmacı ve bilimsel düşünceye sahip olmak.
  • Girişimci olmak.
  • Çok yönlü olmak.
  • Sanatsal beğeni ve estetik anlayış sahibi olmak.
  • Öğrenimin daha sonraki aşamalarında ve meslek seçiminde gerekli olacak bilgi ve beceri ile donanmak.
  • Kendisiyle barışık, üretken ve uyumlu bir kişilik sahibi olmaktır.