İSTEK Bilge Kağan Lisesi PDR Bölümü, Önleyici ve Gelişimsel Rehberlik çalışmaları kapsamında, 04 Aralık 2018 tarihinde, velilerimize yönelik, ‘Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Özel Öğrenme Güçlüğü ve Anne Baba Tutumları’ konulu bir seminer düzenledi.

Etkinliğin birinci bölümünde, Özel Eğitim Uzmanı Celil SOYLAN; gelişim dönemleri, farklı yetenek, ilgi, alışkanlık, istek ve ihtiyaçların öğrenme biçimleri üzerindeki etkileri, dikkat eksikliği, hiperaktivite ve özel öğrenme güçlüğünün ne olduğu gibi konularda bilgiler verdi. Celil Soylan, bebeklik ve çocukluk döneminde çocukların davranış ve tutumlarının çok iyi gözlenmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konularla ilgili olarak, çocukların davranışlarından nasıl ipuçları yakalanabileceği ve aksaklık olması durumunda neler yapılabileceği konusunda öneriler paylaştı.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise; Uzman Gelişim Psikoloğu Ecem ÖZTUNA SARI, etkili ebeveynlik tutumları ile öğrenme ve davranış geliştirme arasındaki ilişki üzerinde durdu. Olumlu davranış geliştirme konusunda nasıl yaklaşımlar sergilenmesi gerektiği konusunda öneriler paylaştı.

Seminer sonrası velilerimiz, eğitim yaşantılarında çocuklarına daha fazla destek olabilmek için yararlı bilgiler edindiklerini ifade ederek, böyle bir çalışma yapılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu tür seminerlerin devam etmesi temennisinde bulundular.