ÖLÜMÜNÜN 20. YILINDA ORD. PROF. DR. CAHİT ARF’I ANDIK

11 Ekim 1910 yılında Selanik’te doğan ünlü Türk Matematikçisi Cahit Arf cebir konusundaki çalışmalarıyla dünyaca ün kazanmıştır. Sentetik geometri problemlerinin cetvel ve pergel yardımıyla çözülebilirliği konusunda yaptığı çalışmalar, cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılmasında ortaya çıkan değişmezlere ilişkin Arf değişmezi ve Arf halkaları gibi literatürde adıyla anılan çalışmaların yanı sıra "Hasse-Arf Teoremi" adı ile anılan teoremi matematik bilimine kazandırmıştır.

Cahit Arf, matematiği bir meslek dalı olarak değil, bir yaşam tarzı olarak görmüştür. Öğrencilerine sürekli: "Matematiği ezberlemeyin, kendiniz yapın ve anlayın." demiştir.

Okulumuz 10. ve 11. sınıf öğrencileri ile bu anlamlı günde matematiği yaparak, yaşayarak öğrenebileceğimiz bir matematik yarışması düzenledik.

Matematiğin finans alanında kullanımını içeren bu yarışmada yarışmacılara 1996 – 2000 yıllarının finans verilerini kullanarak hazırladığımız “Uluğbey Gazetesi” ile Faiz, Döviz kuru, Altın, Gümüş ve Borsa Endeksi’ne yatırım yapmalarını istedik. Yapılan yatırımlar sonucunda 11 FL öğrencilerimizden Tunahan ŞEKERLİ ve Mete Yiğit KOCAMAN kendilerine verilen 100.000 TL’lik sanal parayı 144.000 TL’ye çıkararak yarışmanın birincisi oldular.

Bu çalışmada görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.