Uluğbey Matematik Yarışması 2 Nisan Tarihinde Yapıldı

İSTEK Özel Uluğbey Okullarının düzenlediği İl Geneli Matematik Yarışması 2 Nisan 2019 Salı günü 10.00 - 11:15 saatleri arasında İstanbul’un farklı semtlerinden 90 ortaokul 5.- 6.- 7. sınıf ve 40 lise öğrencisinin katılımı ile yapıldı.

Ev sahibi okul olarak İSTEK Uluğbey Okullarının katılmadığı yarışmada lise öğrencileri Finans ve Şifreleme etaplarından oluşan 75 dakikalık yarışmada ter dökerken, 5. -6. -7. Sınıflar test şeklinde hazırlanan soruları 60 dakika içinde yanıtlamaya çalıştılar. Lise Finans etabında, öğrenciler kendilerine verilen 5 gazetedeki verilerle 6 farklı yatırım aracına (altın, gümüş, dolar, euro, faiz ve borsa endeksi) her gazete için 100 TL sanal paralarını yatırarak kazançlarını artırmaya çalıştılar. Yatırım aracı olarak kullanılan döviz, değerli madenler veya hisse senetleri gibi menkul değerlerin fiyatlaması ekibimiz tarafından seçilmiş son bir yılın gerçek verilerinden oluşturuldu. Şifreleme etabında, öğrenciler tablet üzerinde çözdükleri her sorunun şifresiyle bir sonraki soruyu açmaya çalışarak 60 dakika içinde en çok soruyu çözmeye çalıştılar.

Öğrencilerimizin performansları sonucu ilk üç sıralamayı alan okullarımız şu şekilde gerçekleşti:

LİSE:
Birinci: İSTEK Özel Acıbadem Okulları
İkinci: Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi
Üçüncü: FMV Erenköy Işık Lisesi ve Yüksel ilhan Alanyalı Fen Lisesi

7. Sınıflar:
İkinci: İSTEK Özel Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu
Üçüncü: İSTEK Özel Bilge Kağan Ortaokulu

6. Sınıflar:
İkinci: İSTEK Özel Bilge Kağan Ortaokulu
Üçüncü: Özel Pakkan Ortaokulu

5. Sınıflar:
İkinci: Özel Derya Öncü Ortaokulu
Üçüncü: İSTEK Özel Bilge Kağan Ortaokulu

Yarışmamıza katılan tüm okulları ve öğrencileri kutlar, başarılarının devamını dileriz.