İSTEK ULUĞBEY OKULLARI ÖĞRENCİLERİNDEN DUYARLI PROJE

İSTEK Uluğbey Okulları ortaokul öğrencileri görme engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak bir projeye imza attılar.

Projelerinin amacı görme engelli vatandaşların günlük hayatlarında çevrelerinde bulunan nesneleri görememeleri sebebiyle çarpma, vurma sonucu yaşadıkları kazaların önüne geçmek adına bir “Akıllı Bileklik” tasarladılar. Akıllı Bileklik amacı görme engelli vatandaşımlarımızın hayatlarına kaliteli bir şekilde devam edebilmeleri için yapılmıştır.

Projenin teknik içeriğine değinecek olursak; Ultrasonik mesafe sensörü sayesinde önünde bulunan engelleri fark eden ve bunun sonucunda Buzzer(ses) ve titreşim ile uyarı veren bu bilekliğin uyarı sıklığı önünde bulunan nesnenin konumuna göre artmakta ve azalmaktadır.

Projenin tasarımı 3 Boyutlu Tasarım programı olan Tincarked’de öğrencilerimiz tarafından yapıldı ve okulumuzda bulunan 3D Printer’dan baskı alarak hazırlandı.

Öğrencilerimize böyle duyarlı bir projede yer aldıkları için teşekkür ediyoruz.