İSTEK ULUĞBEY OKULLARI ÖĞRENCİLERİNDEN AKILLI ÇÖP KUTUSU PROJESİ..

İSTEK Uluğbey Fen Lisesi öğrencileri dönem başından beri aldıkları elektronik ve kodlama eğitimlerini bir projede birleştirdi önünde bir el gördüğü zaman kendiliğinden açılan “Akıllı Çöp Kutusu” projesini ürettiler.

Öğrencilerin projeyi üretme amaçları çöp kutularının mikrop barındırmaları ve çöp atarken elimizin kirlenmesi, mikrop kapması gibi sorunların önüne geçmek adına el teması olmadan kendiliğinden otonom açılan bir kapak tasarladılar.

Projenin teknik detaylarına bakacak olursak C dili kodlanan Arduino devre kartını ve mesafe sensörünü kullanarak programladılar, kodlarını kendileri yazdılar ve elin yaklaşacağı mesafenin kararını kendileri belirlediler.

Kodlarını yazması ve devrenin oluşturulması işlemlerinin ardından proje üretme aşamasının sonuncusu ve en önemli adımı olan görsel tasarımı da öğrencilerimizin kendi emekleri sonucu tamamlanmıştır.