İSTEK Semiha Şakir Okulları

İSTEK Barış Anaokulunda Bir Gün, müzik ve sporla başlar.

"Sen, olan şeyleri görüp “neden” dersin; ben, olmayan şeyleri hayal edip “neden olmasın” derim." George Bernard Shaw

Okulumuzda “yaratıcılık” kelimesinin anlamını her yaştaki öğrenci bilir. Çünkü bizler hayatımızdaki rutinleri gerçekleştirirken; bireyin kendine özgü, yaratıcı bireyler olarak, fark yaratması gerektiğini biliriz.

Bunun üzerine;

* Gems (Fen ve Matematik ) etkinliklerimizi,

* Düşünme becerilerimizi,

* Kelime avı,

* Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarımızı, gerçekleştirmeden önce tahminde bulunur, araştırır, sorgular ve problemlere farklı çözüm yolları bulmaya çalışırız. Tüm bu çalışmaları Sanat, Müzik ve Türkçe Dil etkinlikleri kapsamında uygularız.

Branş derslerimizi, aktivitelerimizi ve etkinliklerimizi, PYP sorgulama ünitelerimizle paralellik taşıyacak şekilde programlarız. Kendi alanlarında uzman öğretmenlerimiz eşliğinde, eğlenceli aktivitelerle, öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmeye yönelik uygumalar yaparız.

Branş Derslerimiz;

*Drama