İSTEK Semiha Şakir Okulları

YURTİÇİ ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIĞI

Okulumuzda yürütülmekte olan üniversiteye hazırlık çalışmalarının temeli 9. Sınıftan itibaren, konu tarama testleri, deneme sınavları ve etütlerle atılmakta 11 ve 12. Sınıflarda ise artarak devam etmektedir.

Ulusal sınavlara hazırlık süreci öğrencinin akademik birikimi kadar psikolojik hazır bulunuşluğu da önem taşımaktadır. Öğrencilerimizin yükseköğretime başarılı bir geçiş yapmaları için gerekli olan bu faktörler:

• Kendini tanıma
  • Meslekleri tanıma
  • Hedef belirleme
  • Zaman yönetimi
  • Kaygı ile baş etme

Olarak sıralanabilmekte ve rehberlik çalışmaları da bu temel gereksinimlere çerçevesinde yürütülmektedir.

İstek Özel Semiha Şakir Anadolu Lisesinde Sınavlara hazırlık sürecinde yürütülen belli başlı rehberlik çalışmaları:

• Bireysel görüşmeler ve akademik gelişim takibi
  • Sınav kaygısı ölçeği uygulanması ve sonuçlarına göre bireysel ya da grup rehberliği ile destek verilmesi
  • Mesleki ilgi ve yönelim testi uygulaması
  • Kariyer Günü etkinliği ile her yıl en az üç meslek hakkında öğrencilere bilgi verilmesi
  • “Mesleğimde Bir Gün” etkinliği ile öğrencilerin hedefledikleri meslekte bir günlerini geçirmeleri (10 ve 11. Sınıf öğrencileri için)
  • Üniversite gezileri
  • Sınav stratejileri ve test çözme teknikleri seminerleri
  • Sistem tanıtım seminerleri
  • Veli seminerleri (sınav sistemi, sınav kaygısı)
  • Tercih danışmanlığı